21.09.2011. / 16:06

Autor: Hina

Gorbačov kritizira: Medvedev i Putin vode Rusiju u "slijepu ulicu"

Bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov ponovno je kritizirao rusko vodstvo u članku nazvanom "Da bi se išlo naprijed potrebno je promijeniti sustav" objavljenom u srijedu u dnevniku "Moskovski Komsomoljec" u kojemu navodi da bi se Rusija mogla suočiti s nestabilnošću ako ne provede političke reforme.

Dmitrij Medvedev i Vladimir PutinDmitrij Medvedev i Vladimir PutinBivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov ponovno je kritizirao rusko vodstvo u članku nazvanom "Da bi se išlo naprijed potrebno je promijeniti sustav" objavljenom u srijedu u dnevniku "Moskovski Komsomoljec" u kojemu navodi da bi se Rusija mogla suočiti s nestabilnošću ako ne provede političke reforme.

Po Gorbačovljevu mišljenju, predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin vode državu u "slijepu ulicu" i stoga u društvu raste "zabrinutost".

Vlasti se pred izbore bave gradnjom "Potemkinovih sela", smatra Gorbačov i ističe da ga to podsjeća na vrijeme Komunističke partije bivšeg SSSR-a.

"Što više upoznajem ljude, čitam, pratim događaje i javno mišljenje, to više osjećam sve veću zabrinutost ljudi. Oko polovice ruskih ispitanika (u ispitivanjima javnog mišljenja) smatra da Rusija ide u krivom smjeru", piše Gorbačov.

"Nepostojanje želje za pokretanjem reformi ili ograničavanje na djelomične promjene često se objašnjava namjerom da se izbjegne novi raspad Rusije, a ne strahom od gubitka vlasti. Međutim, upravo izostanak promjena prijeti izazivanjem nestabilnosti".

Gorbačov kritizira postupke vlasti uoči izbora za Dumu i navodi da izborna kampanja izgleda ko još jedno "Potemkinovo selo".

"Sve ovo me podsjeća na osamdesete godine prošlog stoljeća, ali mi smo tada ipak našli snage ukloniti iz društva 'željezni obruč' neslobode", piše bivši sovjetski predsjednik.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 21.09.11. 16:19

Pitaj sebe kuda si je ti odveo.


registracija
29/8/11

petarpetar, 24.09.11. 18:11

Judo, da li si već potrošio pare (20 krajcara) dobijene za sramno izdajstvo sovjetskog naroda. Kada je jedan Solženjicin (istina mnogo kasno) shvatio da je SSSR bila prava ljudska zajednica koja mora imati svoju evoluciju a ne da nestane tvojim izdajstvom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika