23.09.2011. / 19:00

Autor: Hina

Policija u potrazi za "drekavcem"

Pripadnici policije Hercegbosanske županije obilazili su u četvrtak i petak rubne dijelove općine Drvar na jugozapadu Bosne, čiji su mještani u panici a pojedina djeca ne idu danima u školu nakon dojava kako se u tamošnjim šumama pojavilo čudovište "drekavac" koje ispušta zastrašujuće zvukove.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPripadnici policije Hercegbosanske županije obilazili su u četvrtak i petak rubne dijelove općine Drvar na jugozapadu Bosne, čiji su mještani u panici a pojedina djeca ne idu danima u školu nakon dojava kako se u tamošnjim šumama pojavilo čudovište "drekavac" koje ispušta zastrašujuće zvukove.

Mediji u BiH izvješćuju kako mještane u nekoliko sela danima plaši nepoznato stvorenje ili zvijer koja se u šumama oglašava noću i u ranim jutarnjim satima.

Prema riječima mještana Drvar Sela čuju se neugodni zvukovi, slični plaču djeteta i zavijanju.

Navodno su pojedini mještani čak i vidjeli sjenu toga stvorenja pa su zaključili kako je riječ o drekavcu, biću koje se u prošlosti spominjalo kako bi se zastrašilo djecu. Upravo zbog straha školska djeca nisu išla u školu ili su pratnji roditelja odvožena u školske klupe.

Prema riječima glasnogovornika Hercegbosanske županije Ivice Vrdoljaka, pripadnici policije nisu dobili izravne prijave od građana ali su njihovi pripadnici obišli rubne dijelove drvarske općine.

"Policajci su kontaktirali mještane, ali nisu uspjeli dobiti nikakve informacije o ovom nesvakidašnjem događaju", rekao je Vrdoljak. Dodao je da će nastaviti obilaziti područje koje pripada naselju Drvar Selo.

Prema medijskim navodima i lovci su pokušali obići šumsko područje gdje se navodno oglašavao drekavac. No, prema riječima predsjednika lovačke udruge Vojina Bašića, nisu mogli natjerati pse da uđu na taj prostor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 23.09.11. 23:10

Eno ga u Banskim dvorima ! Ženka je, sjeda i ljuta ko leptir !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika