24.09.2011. / 09:21

Autor: Hina

Palestinski zahtjev UN-u će se rješavati ubrzano

Palestinski zahtjev za članstvo u UN-u proučit će se "po ubrzanom postupku" i podastrijeti Vijeću sigurnosti, rekao je u petak glasnogovornik Ujedinjenih naroda Martin Nesirky.

Mahmud Abas i Ban Ki-MoonMahmud Abas i Ban Ki-MoonPalestinski zahtjev za članstvo u UN-u proučit će se "po ubrzanom postupku" i podastrijeti Vijeću sigurnosti, rekao je u petak glasnogovornik Ujedinjenih naroda Martin Nesirky.

"Nakon primitka pisma, tajništvo (UN-a) će ga proučiti po ubrzanom postupku i predati predsjedniku Vijeća sigurnosti i predsjedniku Opće skupštine", rekao je Nesirky na tiskovnoj konferenciji.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas u petak je predao zahtjev palestinske države za članstvo u UN-u glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu.

Abas je taj zahtjev u mapi s oznakom orla, palestinskog simbola, podnio malo prije svog govora u Općoj skupštini UN-a.

Ban će zahtjev "tijekom poslijepodneva" predati predstavništvu Libanona, zemlje koja ovaj mjesec predsjeda Vijećem sigurnosti, doznaje se u petak od izvora u UN-u.

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika