24.09.2011. / 18:19

Autor: Hina

Prvi zrakoplovi sletjeli na budući zagorski aerodrom

Na pistu budućega zagorskog aerodroma u Gubaševu pokraj Zaboka danas su sletjeli prvi zrakoplovi, a prvi putnik bio je župan krapinsko-zagorski Siniša Hajdaš Dončić koji je u "cessni" doletio iz Lučkog.

Siniša Hajdaš Dončić (Foto: Matija Topolovec/PIXSELL)Siniša Hajdaš Dončić (Foto: Matija Topolovec/PIXSELL)Na pistu budućega zagorskog aerodroma u Gubaševu pokraj Zaboka danas su sletjeli prvi zrakoplovi, a prvi putnik bio je župan krapinsko-zagorski Siniša Hajdaš Dončić koji je u "cessni" doletio iz Lučkog.

"Ostvarili smo zacrtani plan, a sad slijedi pronalaženje strateškog partnera za ulaganje u buduću zračnu luku, te komercijalizacija aerodroma. Krapinsko-zagorski aerodrom je poduzeće u 96 postotnom vlasništvu županije, dok grad Zabok ima četiri posto", rekao je župan.

Budući zagorski aerodrom prostire se na oko 60 tisuća četvornih metara, a dosad je u njegovo osnivanje i uređenje uloženo pet milijuna kuna, najviše u otkup zemljišta, zatim na kabliranje, izgradnju vodovoda i pristupne ceste. Da bi se aerodrom priveo svrsi, potrebno je ulaganje od 20 milijuna kuna. Koordinatori projekta zagroskog aerodroma su radijski voditelj i glazbenik Krešimir Končevski, inače direktor komunalnog poduzeća Plavinka iz Zaboka te Sandra Mičin, direktorica Krapinsko-zagorskog aerodroma d.o.o.

Nakon što je dobio privremenu dozvolu za slijetanje ultralakih aviona i letjelica na zagorski aeredrom cijelo popodne slijeću razne letjelice - motorne jedrilice, avioni, helikopteri, a očekuje se i dolazak balona.

Vezane vijesti

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Od 1. srpnja 2013. godine u planu je otvorenje trajektne linije između kopna i poluotoka Pelješca, namijenjene prvenstveno prijevozu kamiona, najavio… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 24.09.11. 18:40

Šteta što nema Oca domovine,da malo poleti.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 24.09.11. 21:41

Kad bi oni pravi sletijeli u Pleso onda ovima nemogu zamjeriti!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika