26.09.2011. / 14:45

Autor: Nacional.hr

Balkansko prvenstvo u squash-u

Srpsko i grčko slavlje u Zagrebu

Hrvatski squash savez kao organizator ovog natjecanja primio je brojne pohvale. Slijedeće Balkansko timsko prvenstvo održat će se u Ljubljani 2012 godine

Ženska reprezentacija poražena je od Grkinja u finaluŽenska reprezentacija poražena je od Grkinja u finaluProteklog vikenda završeno je drugo Balkansko timsko prvenstvo u squashu na kojem su nastupile reprezentacije Bugarske, Grčke, Srbije, Slovenije, Turske i Hrvatske, sve zajedno više od pedeset natjecatelja.

U ženskoj konkurenciji slavile su Grkinje koje su u finalu pobijedile naše djevojke i tako drugu godinu za redom osvojile naslov. Naše djevojke bodrile su pune tribine SQUASHtowera, ali ipak nisu uspjele nadigrati Grčku. Popravile su rezultat u odnosu na prošlu godinu. Katarina Milas, državna reprezentativka rekla nam je: „Dale smo sve od sebe, borile se, ali su Grkinje ipak bile jače od nas. Napravili smo veliki pomak u odnosu na proslu godinu, puno smo trenirale i vidi se rezultat. Slijedece godine želimo zlato!" U borbi za treće mjesto slavila je Slovenija koja je pobijedila reprezentaciju Srbije.

Kod muškaraca naša reprezentacija osvojila je četvrto mjesto, što je pomak za jedno mjesto naprijed na ljestvici. Iako su prvog dana turnira pobijedili Bugare glatko, u borbi za broncu nije bilo lagano i Bugari su osvojili broncu. U ovom meču treba posebno napomenuti meč juniorskog reprezentativca Ivana Dolovčaka koji je pokazao zavidnu igru i skoro pobijedio Bugara Kostadinova Simeonova.

U finalnom meču reprezentacija Srbije slavila je protiv Slovenije. Prvi reket Slovenije i aktualni prvak Martin Mošnik briljantnom igrom, savršenom kontrolom loptice i dobrim „radom mozga" uspio je u najdužem meču prvenstva pobijediti prvi squash reket Srbije Denisa Drenjovskog. U drugom i trećem meču slavili su reprezentativci Srbije Danijel Zilić i Ivan Đorđević i time osigurali zlato za Srbiju. Valja napomenuti da je ovo bio zadnji službeni meč Ivana Đorđevića u reprezentaciji Srbije. Ivan je osnivač saveza, reprezentativac, jednom rječju „legenda srpskog squasha". Na kraju nam je rekao:"Sretan sam što smo pobijedili i osvojili zlato. Cijelo vrijeme meča govorio sam sam sebi-ovo ti je zadnji meč, moraš to pobijediti i uspio sam. Posebno mi je drago što smo naslov osvojili u Zagrebu, gdje imamo mnogo sportskih prijatelja."

Hrvatski squash savez kao organizator ovog natjecanja primio je brojne pohvale. Slijedeće Balkansko timsko prvenstvo održat će se u Ljubljani 2012 godine.

Vezane vijesti

U Hrvatskoj jake nacionalističke tendencije

U Hrvatskoj jake nacionalističke tendencije

Posljednje izvješće ‘Nacije u tranziciji 2012' nevladine organizacije Freedom House u kojem se analizira demokratski razvoj država središnje i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika