27.09.2011. / 17:04

Autor: Nacional.hr

Video: Tržište je gotovo, a ekonomska kriza je kao rak

"Goldman Sachs vlada svijetom, a njih jednostavno nije briga", rekao je Rastani

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotSamouki trgovac dionicama, Britanac Alessio Rastani šokirao je svijet kada je u razgovoru za BBC izjavio kako se 'nadao ovako lošoj ekonomskoj situaciji' i kako će euro doživjeti slom.

"Pripremite se. Štednja milijuna ljudi nestat će u manje od 12 mjeseci. I to je samo početak. Vi mislite da vlade i političari vladaju svijetom? Goldman Sachs vlada svijetom, a njih jednostavno nije briga", rekao je Rastani, 34-godišnjak koji je postao opsjednut trgovinom vrijednosnim papirima posljednjih godina, a koji je 'posao' naučio od uglednih brokera.

"Tržište je gotovo. Većina trgovaca ne razmišlja o tome kako će oporaviti ekonomiju, ili kako će popraviti cijelu situaciju. Naš posao je zaraditi na tome. Moram priznati kako idem u krevet svaku večer i nadam se još jednoj recesiji, sanjam o još jednom ovakvom trenutku", šokirao je voditelje. Na primjedbu voditeljice kako kriza ipak odmaže, odgovorio je kako se pravilnim ulaganjem svi mogu obogatiti.

"Ekonomska kriza je kao rak. Ako čekate i čekate, misleći kako će nestati, upravo kao rak kriza će narasti i biti će prekasno", završio je Rastani.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 27.09.11. 22:07

Nije fora, kolaps eura je već objavljen prije 50 dana:
sites.google.com/site/financijskisustav/kolaps-eura


registracija
17/6/05

torpedo, 28.09.11. 07:48

Opce je poznato da vrijeme krize je najbolje za trejdanje kad je market najvolatilniji, samo sto je on to rekao na direktan nacin bez okolisanja.Nista novo za trejdere.
No, ne slazem se da ce euro propasti (po istom principu kojeg on opisuje tako moze propasti i britanska funta), no kao posljedica 'spasavanja' eura, mozemo ocekivati inflaciju i povecanje cijena jer ako se ne uspije 'milom' dovesti stanje euro zoni u red, onda ce se najvjerojatnije donijeti politicka odluka da se tiska par 1000 milijardi eura tj. stvar ce se rjesit 'silom' na teret vecine gradjana EU-a


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika