27.09.2011. / 19:07

Autor: Hina

Kudrin: Otišao sam zbog proračunskih rizika

Dosadašnji ruski ministar financija Aleksej Kudrin u utorak je izjavio kako je ostavku dao zbog fiskalnih rizika koje je vlada poduzela, te da je ostavku bio ponudio već i u veljači, ali ju je premijer Vladimir Putin odbio.

Aleksej KudrinAleksej KudrinDosadašnji ruski ministar financija Aleksej Kudrin u utorak je izjavio kako je ostavku dao zbog fiskalnih rizika koje je vlada poduzela, te da je ostavku bio ponudio već i u veljači, ali ju je premijer Vladimir Putin odbio.

U izjavi nakon ostavke rekao je i kako je odbio prijedlog da vodi Pravu stvar, liberalnu stranku koju podupire Kremlj. On tu stranku naziva "umjetnim projektom koji zapravo diskreditira ideju liberalne demokracije".

Putin je u utorak vršiteljem dužnosti ministra financija imenovao dosadašnjega Kudrinova zamjenika Antona Siluanova.

"On je dobar specijalist, a njegova je kandidatura naravno dogovorena s Dmitrijem Medvedevom. To je zajednička odluka", rekao je Putin na sastanku vlade.

Kudrinove dužnosti kao zamjenika premijera koji nadzire financijska pitanja u vladi preuzet će Igor Šuvalov, prvi zamjenik premijera.

Medvedev je u utorak žestoko stao u obranu plana povećanja potrošnje za vojsku jer je to "imperativ" državne sigurnosti, prenijele su ruske agencije.

Te je planove Aleksej Kudrin također osporavao.

Kuddrin je tvrdio da bi predloženih 1,3 posto povećanja potrošnje na vojsku u idućoj godini znatno otežalo pokušaj da se sačuva proračunska ravnoteža i održi isplata socijalnih izdataka.

Medvedev je u utorak na vojnim vježbama na Uralu izjavio kako je efikasna vojska obveza Rusije prema svojim građanima i prema susjedima.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika