27.09.2011. / 20:27

Autor: Hina

Tužitelj traži 7 godina zatvora za Timošenko

Ukrajinsko državno tužiteljstvo zatražilo je u utorak sedmogodišnju kaznu zatvora za oporbenu čelnicu i bivšu premijerku Juliju Timošenko, kojoj se sudi zbog navodne zloporabe vlasti.

Julija TimošenkoJulija TimošenkoUkrajinsko državno tužiteljstvo zatražilo je u utorak sedmogodišnju kaznu zatvora za oporbenu čelnicu i bivšu premijerku Juliju Timošenko, kojoj se sudi zbog navodne zloporabe vlasti.

"Tražimo od suda da gospođu Timošenko proglasi krivom zbog težine njezina zločina i da ju osudi na sedam godina zatvora", rekla je tužiteljica Lilia Frolova.

Ta je vijest razbjesnila pobornike Timošenko, koji su se okupili u blizini suda, pa su odvratili skandiranjem "Dolje banda s vlasti", prenosi agencija Interfax.

Jedan od odvjetnika optužene Oleksandar Plahotnijuk izjavio je da je obrana inzistirala na njezinoj nedužnosti.

Pristaše Timošenko tvrde da je ona žrtva osvete proruskog predsjednika Viktora Janukoviča, koji ju je tijesno pobijedio na predsjedničkim izborima u veljači 2010.

Taj proces je nastavljen nakon 15 dana prekida, a prati ga Europska unija koja zagovara oslobađajuću presudu za bivšu premijerku.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 27.09.11. 21:46

KGB-e i dalje radi punom parom, iako su promijenili naslov.

Do kada će bačuška jebati svoje susjede (i šire) ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika