28.09.2011. / 14:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Napadi na antifašizam

Predsjedništvo SABA-e smatra da se ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u izbornoj godini svojim izjavama priključio napadima na antifašističku borbu, njene sudionike i njenog vrhovnog komandanta Josipa Broza Tita

Tomislav Karamarko, profesionalni antitotalitaristTomislav Karamarko, profesionalni antitotalitaristPredsjedništvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH (SABA) upozorilo je na dugotrajne i, kako smatraju, u posljednje vrijeme sve češće napade na antifašizam i Narodnooslobodilačku borbu u Hrvatskoj bez koje ne bi bilo suvremene Republike Hrvatske, čime se revidira povijesna istina o antifašizmu te se nanosi šteta interesima Republike Hrvatske na njenom putu prema Europskoj uniji, priopćeno je danas iz SABA-e.

Predsjedništvo SABA-e smatra da se ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u izbornoj godini svojim izjavama priključio napadima na antifašističku borbu, njene sudionike i njenog vrhovnog komandanta Josipa Broza Tita. Također, SABA smatra kako bi se Karamarkovim prijedlogom, da se umjesto izraza "antifašizam" u hrvatski Ustav unese izraz "antitotalitarizam", poništile ustavne izvorišne osnove, koje za "uspostavu temelja državne suverenosti" Republike Hrvatske utvrđuju odluke Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske.

"Upornim zahtjevima za uklanjanjem antifašizma, odnosno ZAVNOH-a iz Ustava RH, ministar Karamarko napada i osnove Povelje Ujedinjenih naroda, koja se izričito temelji na tekovinama antifašizma", ocjenjuje SABA te dodaje kako ministar Karamarko nasrće i na samu Deklaraciju o antifašizmu koju je donio Hrvatski sabor, te suprotno 8. točci Deklaracije "pokušava izjednačavati ustaški i narodnooslobodilački pokret".

SABA od hrvatske Vlade traži da se decidirano izjasni podržava li izjave ministra Karamarka ili mu svojom šutnjom daje potporu. SABA je opetovano osudila sve zločine počinjene u vrijeme Drugog svjetskog rata, bez obzira tko ih počinio, te je pozvala nadležna tijela da utvrde istinu, temeljem propisane procedure i uz puno poštivanje međunarodnih kriterija.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 28.09.11. 16:37

Ako Tomica nije antifašist onda je ....


registracija
24/3/10

bagsy, 28.09.11. 16:42

Molim uredništvo nacionala,dajte nekakve slike s golim tetama da bar malo odmorim um,ne mogu više gledati njega ,pa pogledati kosoricu,pa onda opet njega ,pa kosoricu,dajte stavite nekakvu križaljku,bilo šta, :))


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 28.09.11. 18:24

SABA - skupina senilnih seronja i masovnih ubojica.
Pišam vam se na Brozov grob. A i na vaš ću, vražija zločinačka bando.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika