28.09.2011. / 16:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Branitelj pita:

Tko je podmazao Thompsonovo domoljublje?

"S ovoga mjesta pitam tko je platio Thompsonu 100.000 kuna za koncert u Vukovaru i kako mu se to platilo? Očigledno mu se jedno vrijeme plaćalo da ne pjeva, a sada opet da pjeva", rekao je predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević

Photo: Goran Ferbežar/PIXSELLPhoto: Goran Ferbežar/PIXSELLProslava 20. obljetnice ustroja 204. vukovarske brigade, čiji su pripadnici 1991. godine branili Vukovar, protekla je bez jedinstvenoga državnog protokola, a postrojba je iskorištena za stranačke i predizborne potrebe, ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević.

Proslava obljetnice brigade, u sklopu koje je u subotu na Trpinjskoj cesti otvoren spomen-dom hrvatskih branitelja i na kojoj su bili predsjednica vlade Jadranka Kosor i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, po Jašarevićevim riječima, protekla je bez pokroviteljstva predsjednika države.

Prošle je godine svim pripadnicima 204. vukovarske brigade obećano da će ove godine dobiti odličja koja će im biti dodijeljena na temelju "ukaza predsjednika", rekao je Jašarević, ocjenjujući kako su pripadnici brigade "postali taoci nesređenih odnosa unutar tzv. zapovjedništva brigade" koje, kako je rekao, više i ne postoji. Postoje samo predsjednici udruga koji nisu vidjeli svoj interes da organiziraju proslavu obljetnice brigade, dodao je.

Jašarević je istaknuo kako vrhunac proslave 204. vukovarske brigade ne može biti "onaj vašar na Trpinjskoj cesti koji je bio s Thompsonom, kojemu je to bila plaćena gaža".

"S ovoga mjesta pitam tko je platio Thompsonu 100.000 kuna za koncert u Vukovaru i kako mu se to platilo? Očigledno mu se jedno vrijeme plaćalo da ne pjeva, a sada opet da pjeva", rekao je, dodajući kako su Thompsonu i u jednom i drugom slučaju plaćali "jedni te isti".

Istaknuo je kako najodgovorniju za "dostojno neobilježavanje" 20. obljetnice 204. vukovarske brigade smatra vlast koja želi brigadu iskristiti u predizbornoj kampanji, Ured predsjednika Republike koji daje lažna obećanja i predsjednike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, koji su, po njegovim riječima, "prešli u komercijalizaciju bitke za Vukovar, i to ih jedino zanima".

U organizaciji Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, danas u posjetu Vukovaru u sklopu programa te udruge "Branitelji mladima" boravi 130 učenika zagrebačke Gornjogradske gimnazije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 28.09.11. 16:54

Konačno prava pitanja!
BRAVO, skidam kapu!


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 28.09.11. 18:06

Opet se ti sifliz javljaš ccccccc.
Turo si ga i turaš ga i dalje i gdje treba i gdje ne treba zato i dobi što dobi.
Posljedice tvoje teške bolesti sve su očitije.
Tu više ne pomažu ni kastracija ni sunećenje.
Dakle izgubljen slučaj.
Iz takvog stanja čovjek jedno može biti za kukuriku kokošare.

HDZ uvjerljivo pobjeđuje.


registracija
7/3/11

medjimurec, 28.09.11. 18:23

Skidas kapu , a i ja tebi na gluposti - radije reci da je Thompson samo odradio svoj posao . Zapitat se treba kome to opet smeta , vjerojatno kokosarima - imaju u svojim redovima muzickog urednika Kajina koji bi volio da ureduje u citavoj HR !


registracija
24/6/09

Schengen, 28.09.11. 19:16

MarioBosnjak i medjimurec sa partijom HDZ-a i njhovim prirepcima,vode Hrvatsku prema blagostanju sličnom onome u Kalkuti...


registracija
16/6/10

nosonja, 28.09.11. 19:22

međikurec....a gdje su slova ČĆŽŠĐ......još jedan pušikurović iz daljine soli nam pamet o životu u Hrvatskoj-
Kod nas se u Hrvatskoj odavno kaže : Glazbeni urednik!!!!
MB, ti si neki napušeni otkačenjak,vjeruj mi počinješ mi se sviđati ..... i da ona tvoja poznata krilatica

HDZ uvjerljivo pobjeđuje.
Dok izbori ne prođu i ti si u pravu!!!!


registracija
28/9/11

drcr, 29.09.11. 00:57

Srbija napala Hrvatsku u ovoj igri, prikljuci se i pomozi:
http://www.erepublik.com/hr/referrer/Dr_Revenue


registracija
12/1/11

siziff, 29.09.11. 06:00

......................


registracija
12/1/11

siziff, 29.09.11. 06:07

BOSANĐEROS@

Kladim se da još uvjek sereš po nogostupu, kada te s pusti samoga na ulicu, jer u Planina-domaji od kuda dolaziš, ti i tvoji niste nikada niti čuli za vc-e, a kamo li ga imali. Niti u kući, niti u sklopu dvorišta. Serkali ste oko kuće iza kamena ili grma, brišući guzicu prstom.
Usrečili ste Hrvatsku u svakom pogledu.
Kako kulturološki tako i moralno


registracija
7/3/11

medjimurec, 29.09.11. 07:51

Kakove veze ima HDZ i pjevanje nekog ? Nisam za HDZ al sam svakako siguran da ste vi jos gori primitivci , ma ko bi to trebao od vas odredjivat ko ce i gdje pjevati!! Da ne pricam o tzv nosonji , ima tamo knjiga za tebe primitivac , procitaj govori o kulturi naravno ako znas citat ...A da izbori te muce decec , moram reci da mi je bas svejedno , ni jedni ni drugi vrijedni gubljenja vremena.


registracija
16/6/10

nosonja, 29.09.11. 08:11

međikurec:::: ČĆŽŠĐ
Da sam proćitao sve knjige svijeta,da sam napisao sve knjige o kulturi..,morao bih nakon 20 godina ADZetove vladavine reći: "A u pičku materinu,dosta je ovoga jebanja u glavu,dolje ADZ i svi mlatikurani koji glasaju za njega"........i..
kako tebi ne bi bilo svejedno ,kada živiš u zemlji koja je od nas udaljena tisućama milja i onda nam još soliš pamet tko bi trebao vladati u Hrvatskoj!!!.


registracija
7/3/11

medjimurec, 29.09.11. 09:33

Ne brini gdje ja zivim a i svaki sam vikend u hr .. a inace kad sam vidio da vise nema smisla otisao sam dalje , pokusaj i ti nije granica daleko. Sto se tice vladanja u Hrvatskoj bas me zabole !


registracija
16/6/10

nosonja, 29.09.11. 10:16

Prestar sam da sada tražim neko bolje mjesto za život ,inače,prijedlog ti nije loš!!!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 29.09.11. 16:44

s nišana prešao na dlan. Možda ima nade da jednog dana i od BOSANÐEROSA bude nešto kolko tolko normalno.


registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 30.09.11. 09:30

nosonja, primjedba medjimurcu o čđšćž ti je tupava. svi koji vise komuniciraju sa vanjskim svijetom navikli su pisati bez tih znakova. ili oni koji su poceli koristiti komp u vrijeme kada tih znakova nije bas bilo, jer se kompovi nisu pravili posebno za tako mala trzista kakvo je nase. i jos nesto djecace. muzicki urednik je cisto ok. ako zelis pitaj na muzickoj akademiji u zagrebu. na glazbenoj ne mozes jer ne postoji :-P


registracija
16/6/10

nosonja, 30.09.11. 11:12

NeMresBilivit da netko može napisati tako blesav
komentar......,prvo ,nisam nikakav dječak imam blizu 65 godina,prvi komp sam imao negdje 1992. godine i od tada sam ih promjenio bezbroj,Sa slovima -čćžšđ- sam imao, ne znam...negdje od '97 (tako da je u Hrvatskoj nemati tipkovnicu sa slovima ČĆŽŠĐ pomalo i neodgovorno i smiješno),na kraju krajeva se i pokazalo da madjimurec živi negdje vani,što ti pametnjakoviću izgleda nisi dokučio.,Što se tiće muzičkog urednika,ja sam ga samo malo zadirkivao. Vjeruj mi (biliv mi) u našoj zemlji je rijeć za muziku -GLAZBA, iako nemam ništa protiv da se kaže i muzika.
Glazbena kultura-u školama,Glazbeni kritičar,glazbena zbivanja i sve drugo se u našoj zemlji se govori sa riječi GLAZBA.Na našoj HTV nikada nećeš čuti riječ Muzika!
Opet ti kažem da je tvoj tekst više uperen protiv mojih komentara nego slova ČĆŽŠĐ i riječi Muzika.
NEMAM NIŠTA PROTIV RIJEČI MUZIKA....ali


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika