28.09.2011. / 17:08

Autor: Totalsport

Liga prvaka, rezultati: Basel uzeo bod na Old Traffordu

No, umjesto da sačuvaju prednost, igrači Alexa Fergusona su je u drugom poluvremenu praktički jednako ekspresno ispustili kao što su je i stekli

Nogometaši Manchester UnitedaNogometaši Manchester UnitedaNogometaši Manchester Uniteda prosuli su dva pogotka prednosti i na kraju jedva iščupali bod (3-3) protiv Basela u 2. kolu skupine C Lige prvaka.

Bez ozlijeđenih Rooneyja, Hernandeza, Vidića, Evansa i Smallinga ''crveni vragovi'' su u samo dvije minute bacili Basel na koljena na svome Old Traffordu. U glavnim su ulogama bili Danny Welbeck i Ryan Giggs. Potonji je u 16. minuti asistirao, a Welbeck lijevom nogom matirao Yanna Sommera. Već u sljedećoj minuti gledatelji su praktički vidjeli reprizu. Ponovno je asistent bio neuništivi Velšanin, a 20-godišnji Welbeck je još jednom bio strijelac,ovaj put desnom nogom.

No, umjesto da sačuvaju prednost, igrači Alexa Fergusona su je u drugom poluvremenu praktički jednako ekspresno ispustili kao što su je i stekli. Fabian Frei je u 58. minuti smanjio na 2-1, a samo dvije minute kasnije asistirao prezimenjaku Alexanderu za izjednačenje.

Tu, međutim, nije bio kraj Unitedovim mukama. U 75. minuti Antonio Valencia je u kaznenom prostoru srušio Marca Strellera, a Alexander Frei je doveo Basel na rub senzacionalne pobjede. Ipak, engleski se prvak izvukao u posljednjoj minuti kada je Ashley Young zabio glavom nakon ubacivanja Nanija.

U drugoj utakmici skupine Benfica je pogotkom Bruna Cesara slavila s 1-0 na gostovanju kod rumunjskog prvaka Otelul Galatija.

Liga prvaka, 2. kolo:

Skupina C:

Manchester United - Basel 3-3 (Welbeck 16, 17, Young 90 / F. Frei 58, A. Frei 60, 76 - 11m)

Otelul Galati - Benfica 0-1 (Cesar 41)

Redoslijed: 1. Basel 4 boda, 2. Benfica 4, 3. Manchester United 2, 4. Otelul Galati 0

Skupina A:

Napoli - Villarreal 2-0 (Hamšik 15, Cavani 17-11m)

Bayern - Manchester City (Gomez 38, 45+1)

Redoslijed: 1. Bayern 6, 2. Napoli 4, 3. Manchester City 1, 4. Villarreal 0

Skupina B:

CSKA - Inter 2-3 (Džagojev 47, Wagner Love 77 / Lucio 6, Pazzini 23, Zarate 78)

Trabzonspor - Lille 1-1 (Colman 75-11m / Sow 30)

Redoslijed: 1. Trabzonspor 4, 2. Inter 3, 3. Lille 2, 4. CSKA 1

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika