29.09.2011. / 11:33

Autor: Igor Koruga

Ususret četvrtom koncertu ekskluzivnog ciklusa Glazbeni salon Gvozdanović

Kupnjom ulaznice za koncert Monike Leskovar i Ivane Švarc Grenda pojedinci će i kolektivi podariti sebi nesvakidašnji glazbeni doživljaj, a ujedno i podržati akciju potpune obnove jedinstvene palače Gvozdanović

Monika LeskovarMonika LeskovarMuzej za umjetnost i obrt je s osobitim zadovoljstvom uputio pozive društveno odgovornim tvrtkama i ustanovama da svojim donatorskim prilozima potpomognu cjelovitu obnovu palače Gvozdanović, tog raritetnog objekta zagrebačke spomeničke baštine i to na način da sudjeluju u kupnji ulaznica i za četvrti koncert ekskluzivnog ciklusa donatorskih koncerata Glazbeni salon Gvozdanović. Određen broj ulaznica, po cijeni od 300 kuna, bit će moguće kupiti na info pultu MUO.

Na četvrtom koncertu ekskluzivnog ciklusa donatorskih koncerata Glazbeni salon Gvozdanović, sutra će, 30-og rujna, nastupiti glasovita hrvatska violončelistica Monika Leskovar i međunarodno uvažavana zagrebačka pijanistica Ivana Švarc Grenda koja živi i djeluje u Münchenu. Njihova izvanredna umjetnička suradnja, započeta 1994. godine, rezultirala je nizom zapaženih nastupa diljem Europe, te nekolicinom odličnih studijskih snimaka. Za svoj donatorski koncert umjetnice su se, uz nastup bez naknade, odlučile za tri podjednako zahtjevne, ali i slušateljima privlačne skladbe koje sjajno prezentiraju skladateljsko majstorstvo svojih genijalnih autora - Roberta Schumanna (1810-1856), Borisa Papandopula (1906-1991) i Ludwiga van Beethovena (1770-1827).

Kupnjom ulaznice za koncert Monike Leskovar i Ivane Švarc Grenda pojedinci će i kolektivi podariti sebi nesvakidašnji glazbeni doživljaj, a ujedno i podržati akciju potpune obnove jedinstvene palače Gvozdanović. Nakon briljantnih donatorskih koncerata koje su tijekom proljeća održali kontratenor Max Emanuel Cenčić, pijanistica Martina Filjak i mezzosopranistica Renata Pokupić, zagrebačku publiku očekuje još jedan probrani glazbeni trenutak, te dojam koji će poslije koncerta sasvim sigurno još dugo pamtiti.

Podsjećamo, ¨Glazbeni salon Gvozdanović 2011.¨ je projekt kojeg je idejno osmislio poznati zagrebački ¨šišmiš¨ Zlatko Madžar, a u realizaciji su se istaknuli Muzej za umjetnost i obrt u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom i uz potporu Grada Zagreba, te Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Tvrtka Euro-Unit / Yamaha Music Hrvatska za sve koncerte besplatno ustupa vrhunska glazbala iz svoje bogate ponude.

Program četvrtoga koncerta ekskluzivnog donatorskog ciklusa Glazbeni salon Gvozdanović jest sljedeći:

Robert Schumann: Adagio i Allegro za violončelo i klavir, op. 70 (1849.)

1. Langsam, mit innigem Ausdruck

2. Rasch und feurig

Boris Papandopulo: Rapsodia concertante za violončelo i klavir (1938.)

1. Introduzione

2. Arioso

3. Intrada

Ludwig van Beethoven: Treća sonata za klavir i violončelo u A-duru, op. 69 (1808.)

1. Allegro ma non tanto

2. Scherzo: Allegro molto

3. Adagio cantabile - Allegro vivace

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika