30.09.2011. / 14:16

Autor: Totalsport

WTA Tokio: Radwanska i Zvonarjeva za naslov

Ruskinja, ujedno i 4. nositeljica turnira, Zvonarjeva bila je bolja od Čehinje Petre Kvitove, 5. nositeljice, te pobjednice ovogodišnjeg izdanja Wimbledona, sa 7-6(2) i 6-0

Vjera ZvonarjevaVjera ZvonarjevaU finalu teniskog WTA turnira u japanskom gradu Tokiju, vrijednog dva milijuna dolara, igrat će Ruskinja Vjera Zvonarjeva i Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Ruskinja, ujedno i 4. nositeljica turnira, Zvonarjeva bila je bolja od Čehinje Petre Kvitove, 5. nositeljice, te pobjednice ovogodišnjeg izdanja Wimbledona, sa 7-6(2) i 6-0. U prvom setu obje su tenisačice po tri puta gubile svoj početni udarac pa se isti morao rješavati u 13. igri. U tie-breaku se Zvonarjeva pokazala kao smirenija i koncentriranija igračica te je rezultatom 7-2 riješila prvi set u svoju korist.

Nakon toga Kvitova se u potpunosti raspala što je zorno prikazao rezultat drugog seta - 6-0. Ruskinja je ponovno, kao i u prvom setu, tri puta oduzimala servis Kvitovoj, dok Čehinja od pet ponuđenih break-lopti nije realizirala nijedanu. Zvonarjeva će u finalu igrati protiv Poljakinje Radwanske za svoj treći naslov ove godine, a sveukupno 13. u karijeri.

Radwanska je u drugom polufinalu bila bolja od 3. nosteljice turnira, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke s 2-1 u setovima. Kao što to obično biva u mečevima Poljakinje, i ovaj je bio prepun oduzetih servisa i break-lopti. U meču je sveukupno bilo čak 27 break-prilika, od kojih je Radwanska realizirala njih šest, a Azarenka četiri. Prvi set riješila je Poljakinja u svoju korist rezultatom 6-3 uz dva oduzeta servisa, te jedan svoj izgubljeni. Druga dionica pripala je Bjeloruskinji koja je čak tri puta koristila break-lopte iz devet pokušaja, dok je Radwanska u dva navrata oduzimala servis trećoj tenisačici svijeta. Azarenka je uzela set sa 6-4 i meč je otišao, sasvim nepotrebno gledano iz kuta Radwanske, u treći set.

Nepotrebno zato jer je nakon gubitka seta Poljakinja ponovno počela igrati kao i na početku meča kada je u potpunosti dominirala, te se s dva oduzeta i s nijednim izgubljenim servisom plasirala u finale u kojem će tražiti svoj drugi naslov ove godine. Zvonarjeva i Radwanska su dosad odigrale četiri međusobna susreta, a svaka tenisačica slavila je po dva puta. Samo ove godine igrale su u tri navrata (Miami, Carlsbad i Toronto), a u dva posljednja je slavila pet godina mlađa Poljakinja.

WTA Tokio, polufinala, rezultati:

Radwanska (9) - Azarenka (3) 6-3, 4-6, 6-2

Zvonarjeva (4) - Kvitova (5) 7-6(2), 6-0

Vezane vijesti

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

Povećavaju se uzbuđenja uoči Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira u godini. Ovog se tjedna igraju po dva ATP i WTA turnira, u Eastbourneu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika