01.10.2011. / 09:08

Autor: Hina , Nacional.hr

Partija je država

Bez nas nema ni stabilne Hrvatske

Predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je da će se na izbornim listama te stranke poštovati sve odredbe, među kojima i ona o ravnopravnosti spolova, a izborne liste će održavati i temeljnu odrednicu HDZ-ova izbornoga programa, a to je gospodarstvo.

HDZ; photo: Daniel Kasap/PIXSELL (arhiva)HDZ; photo: Daniel Kasap/PIXSELL (arhiva)Predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je da će se na izbornim listama te stranke poštovati sve odredbe, među kojima i ona o ravnopravnosti spolova, a izborne liste će održavati i temeljnu odrednicu HDZ-ova izbornoga programa, a to je gospodarstvo.

Zašto me to pitate?

Gostujući u sinoćnjem Dnevniku plus HTV-a, Kosor je na pitanje hoće li na izbornim listama HDZ dati prednost mladim ljudima ili će ona pripasti starijim uglednim članovima stranke, odgovorila protupitanjem - zašto to pitanje nitko ne postavi primjerice HNS-u ili SDP-u.

Napomenula je da se u HNS-u "radi o samo dvoje osobe, od kojih jedna ima velike osobne probleme, a govori da će preuziti sedam ili osam ministarstava". Dodavši da ni SDP-u nitko ne postavlja spomenuto pitanje, Kosor je ustvrdila da se mediji različito odnose prema pojedinim strankama.

Labilni HDZ, nestabilna država

Rekavši da ne očekuje probleme sa stranačkim veteranima, Jadranka Kosor je istaknula da je sazrelo mišljenje da HDZ treba ostati velika stabilna stranka koja je važna za Hrvatsku te da bez stabilnog HDZ-a nema stabilne Hrvatske.

Kosor ne zabrinjava to što HDZ u anketama ne dobiva veliku potporu i te ankete ne smatra presudnim, već ističe da HDZ nastavlja raditi i izmjenama statuta demokratizirati izbore u stranci od baze do vrha.

Ideologija protukorupcijskog jezika

Borba protiv korupcije i uspjesi koje je na tom području ostvario HDZ-a u zadnje dvije godine te završetak pregovora s Europskom unijom neki su od glavnih izbornih aduta HDZ-a, ocijenila je Kosor.

Kad je pak riječ o primjedbama da u programu HDZ-a nema bolnih rezova, objasnila je da program treba realizirati na temelju onoga što je već napravljeno, kao što je, primjerice, odluka o zamrznutim rashodima za 2011. koja je izborna godina, te donošenje zakona o fiskalnoj odgovornosti za koji oporba nije glasovala.

Fatalna promaja u HDZ-u

Istaknula je da se "rasplamsala" i borba protiv korupcije te da će se ona voditi "do posljednjega daha", kao i da su, zahvaljujući tomu, ojačane neovisne institucije.

Na pitanje je li tako nešto mogla predvidjeti kad je prije dvije godine došla na čelo HDZ-a, Kosor je odgovorila da je to bilo teško predvidjeti.

"Kad sam odlučila širom otvoriti vrata i prozore svoje stranke za borbu protiv korupcije znala sam da će to u nekom razdoblju nanositi štetu i nama. Nisam očekivala takve razmjere", izjavila je i ustvrdila kako joj nije žao te da tim putem treba nastaviti. Ipak, ocijenila je, dok je HDZ širom otvoren za borbu protiv zla korupcije, druge stranke to baš i nisu, te dodala kako očekuje da će i druge stranke sazreti za borbu protiv korupcije.

Glasajte protiv zakona, da vas vidim

Ustvrdila je da borba protiv korupcije nema veze sa skorim parlamentarnim izborima, kao ni zakon kojim se utvrđuje da su ništetni i bez pravnog učinka svi pravni akti bivše JNA, njezinih pravosudnih tijela, pravosudnih tijela bivše SFRJ i pravosudnih tijela Republike Srbije koji se odnose na Domovinski rat u Hrvatskoj i kojima su osumnjičeni, optuženi ili osuđeni hrvatski državljani. Vlada je prijedlog toga zakona uputila u Hrvatski sabor, dodala je, poručivši svima koji misle da je to izborni zakon da glasuju protiv njega. Zar je vlada trebala šutjeti dok ne stigne novih 40 optužnica, zapitala je te istaknula da vlada mora štititi hrvatske državne interese.

Na pitanje zašto taj zakon nije prije predložen, premijerka Kosor je rekla da sporazum koji su prije toga sklopili hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova i mjerodavno srbijansko ministarstvo nije donio željene rezultate te da su od tada do danas "stvari krenule na gore".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 01.10.11. 09:55

Ma vidi mi ovi ljepotica i ljepotana. Suze mi pošle od dragosti i sreće što su naši.

HDZ uvjerljivo pobjeđuje.


registracija
31/1/10

STTony, 01.10.11. 10:53

Ove sa slike treba lijepo nataknuti na hrđavu motku.


registracija
15/11/06

rimaz, 01.10.11. 11:38

Bez njih nema ni korupcije.


registracija
26/11/09

CH2710, 01.10.11. 12:06

Gdje su ptice iznad njih... jako lijepo zijevaju...


registracija
24/7/11

mrvek, 01.10.11. 13:08

MarioBosnjak kad vidim koliko ste glupi vi koji ih podržavate i potičete krađu, jasno mi je da gubite izbore. vidimo se ovdje 5. prosinca da te dobro izjebemo nakon izbora. JADNIČE GLUPI. BOSANAC!


registracija
24/7/11

mrvek, 01.10.11. 13:09

NIje mi jasno samo tko ti je tu lijep? Ili si glup ili slijep. Treće nema.


registracija
24/7/11

mrvek, 01.10.11. 13:10

Mario ti bi sigurno ovoj bjeloglavoj srpkinji govno pojeo.


registracija
22/3/11

vferari, 01.10.11. 13:43

nestanak kradezea garant stabilnosti države


registracija
19/4/11

sinopek, 01.10.11. 14:11

dakle nakon izbora vrača se čondić alkari itd..


registracija
15/8/10

bigred1, 01.10.11. 14:47

to nam znači novu rivu ,čime će stvarati nestabilnost. to mogu samo profi hrvati.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 01.10.11. 14:55

Ajde Jadranka,dodirni nedodirljivog Nina Pavića.
Za početak sasvim dovoljno kao dokaz o bespoštednoj borbi.
Inače sviđa mi se ono "do zadnjeg daha".Ostvarilo se dabogda.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 01.10.11. 15:27

Hahahahahahaha!
Dobar vic :

Hrvatska je stabilna s HDZ-eom!

----------------------


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika