01.10.2011. / 10:26

Autor: Hina

Irska protiv novih promjena Angele Merkel

Promjene ugovora EU-a prema irskom zakonu zahtijevaju referendum. Irci su prvotno odbacili Lisabonski ugovor 2008. prije nego su ga prihvatili na drugom glasovanju nakon što je vlada osigurala neke ustupke

IlustracijaIlustracijaIrska je protiv bilo kakvih promjena ugovora Europske unije radi omogućavanja dublje financijske unije i obavijestila je zemlje članice o svojem stajalištu, rekao je u petak premijer Enda Kenny.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je u rujnu predložila izmjene ugovora EU-a i da se najvišem sudu Unije dade pravo da tuži zemlje članice koje krše njezine financijske propise.

Upitan na državnoj televiziji RTE podržava li izmjene ugovora kako bi se omogućila veća financijska unija Kenny je odgovorio "Ne podržavam".

"Obavijestio sam o tome druge čelnike. Vrlo je važno da pošto je usvojen Lisabonski (ugovor) da vlade EU-a provode taj ugovor kako je zamišljen", rekao je on.

Promjene ugovora EU-a prema irskom zakonu zahtijevaju referendum. Irci su prvotno odbacili Lisabonski ugovor 2008. prije nego su ga prihvatili na drugom glasovanju nakon što je vlada osigurala neke ustupke.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika