02.10.2011. / 18:41

Autor: Hina , Nacional.hr

Milanović

Politika se ne može svesti na lutanje i pokazivanje

„Politiku ipak ne možemo svesti samo na lutanje Hrvatskom, na paradu i na pokazivanje, to nije politika, politika je rad, katkada i samozatajan dosadni rad“, rekao je Milanović

Photo: Nel Pavletić/PIXSELLPhoto: Nel Pavletić/PIXSELLČelnici Kukuriku koalicije, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednica Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a u Hrvatskom saboru Vesna Pusić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja posjetili su danas Kastav i prisustvovali tradicionalnoj manifestaciji Bela nedeja.

Odgovarajući na pitanja novinara o tijeku kampanje, predstavljanjima njihova programa, Plana 21, i kontaktima s biračima, Milanović je kazao kako je njihov program otvoren te da dijalog s biračima traje stalno, "ako želite imati pravu demokraciju, a ako želite imati fiktivnu demokraciju, onda lupite pečat i stvar je gotova".

Rekao je da su putem Interneta dobili nekoliko tisuća pitanja, da su na sva odgovorili i da će i dalje odgovarati. Rekao da su na Beloj nedeji svake godine te da će i dalje posjećivati takve manifestacije, ali da će se, ako im građani daju povjerenje, u što vjeruju, morati baviti i ozbiljnim poslom. „Politiku ipak ne možemo svesti samo na lutanje Hrvatskom, na paradu i na pokazivanje, to nije politika, politika je rad, katkada i samozatajan dosadni rad“, rekao je Milanović.

Nije želio komentirati jučerašnju izjavu premijerke Jadranke Kosor "da ju neće pomesti crvena metla" .

Vesna Pusić je rekla da je cijela kampanja prezentacije programa po Hrvatskoj u stvari skupljanje sugestija i otvaranje prostora za komunikaciju. „Vrlo su ozbiljna očekivanja, ne previše euforije“, kazala je.

Ivan Jakovčić je ocijenio da su sada „dobre vibracije i dobri kontakti s građanima“ te da misle da su na pravom putu i da rezultat ne može izostati.

Bela nedeja je tradicionalni trodnevni sajam u čast mladog vina koji se spominje već u Zakonu Grada Kastva iz 1400., a kastavska čitaonica, osnovana 1866., bila je prva ustanova u Istri koja je odigrala bitnu ulogu u poticanju i širenju domaće, hrvatske riječi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika