02.10.2011. / 22:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Grčki ponor gori od očekivanog

U istom dokumentu Grčka očekuje da će se njeno gospodarstvo smanjiti za 5,5 posto ove godine i dva posto iduće godine što je mnogo gore od projekcija iz srpanjskih pregovora

IlustracijaIlustracijaGrčka neće ispoštovati zacrtani deficit po uvjetima dobivanja pomoći EU-a i MMF-a ove i iduće godine jer se suočava s recesijom gorom od očekivane, rekli su izvori uoči vladinog usvajanja nacrta proračuna za 2012.

Grčka predviđa da će njen proračunski deficit za 2011. dostići 8,5 posto BDP-a a ne ciljanih 7,6 posto, pokazuje dokument koji bi trebala prihvatiti vlada, rekla su dva izvora.

Nacrt proračuna predviđa da će se deficit potom smanjiti na 6,8 posto BDP-a, što je više od 6,5 posto predviđenih uvjetima za dobivanje financijske pomoći koja je Grčku spasila od stečaja, rekli su izvori.

U istom dokumentu Grčka očekuje da će se njeno gospodarstvo smanjiti za 5,5 posto ove godine i dva posto iduće godine što je mnogo gore od projekcija iz srpanjskih pregovora o pomoći u kojima se predvidjelo da će grčko gospodarstvo ponovno početi rasti iduće godine.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika