03.10.2011. / 16:43

Autor: Nacional.hr

M San grupa: 'Surađivat ćemo sa svim istražnim tijelima'

Podsjećaju kako je glavni posao grupacije distribucija, ili jasnije, veleprodaja tvrtkama u privatnom vlasništvu, a ne državnoj upravi i javnim poduzećima. Toliko o 'namještanju javnih natječaja M Sanu koji uopće ne posluje s državom' piše u priopćenju

Član uprave M san grupe, Damir KrstičevićČlan uprave M san grupe, Damir KrstičevićPredsjednik uprave M San grupe, Stipe Matić i član uprave, umirovljeni general Damir Krstičević, kažu kako su spremni surađivati u istrazi, objašnjavaju kako nisu znali za prljave poslove bivšeg premijera Ive Sanadera koji im je određeno vrijeme bio savjetnik i tvrde kako uopće nisu poslovali s državom.

Priopćenje za javnost izašlo je nakon napisa u Jutarnjem listu koji je objavio kako Uskok i policija istražuju ugovore koje su od 2004. do danas s Vladom potpisali čelnici M San grupe.

"Kako bismo lakše premostili zapreke i zaštitili investirani kapital, M San grupacija angažirala je više različitih konzultantskih, lobističkih i zaštitarskih tvrtki između kojih je i Alia Savjetovanje. Svjetska je praksa da bivši državnici nakon političke karijere vrlo uspješno pružaju takve usluge, koristeći iskustvo i kontakte koje su stekli. Procijenili smo da bi angažman tvrtke Alia Savjetovanje mogao biti koristan za investicije M San Grupe na regionalnom tržištu. Nikako nismo mogli predvidjeti što će se kasnije događati s bivšim premijerom Sanaderom niti da ćemo se, zbog sasvim legalno sklopljenog poslovnog ugovora, naći na udaru pogrešnih medijskih zaključaka", rekli su o angažiranju Sanadera.

Podsjećaju kako je glavni posao grupacije distribucija, ili jasnije, veleprodaja tvrtkama u privatnom vlasništvu, a ne državnoj upravi i javnim poduzećima. Toliko o 'namještanju javnih natječaja M Sanu koji uopće ne posluje s državom' piše u priopćenju.

"Iznimno nam je žao što se ovakvim medijskim udarima pokušava naštetiti M San Grupi i omalovažiti stručnost i svakodnevni, naporan rad više od 1200 djelatnika u distribuciji, sistem integracijama i poljoprivredi. Vodstvo M San Grupe učinit će sve da zaštiti profesionalni i radni dignitet svakog djelatnika i vrijednost koju smo stvorili i u potpunosti smo spremni surađivati sa svim istražnim tijelima kako bi se osiguralo poštivanje važećih zakona i propisa", odgovaraju iz grupacije.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika