04.10.2011. / 09:35

Autor: Hina

Britanski sukob ruskih oligarha

Berezovski, kritičar Kremlja koji živi u egzilu u Londonu, kaže da ga je njegov nekadašnji poslovni partner Abramovič "natjerao" na odricanje od 21,5 posto udjela u ruskoj naftnoj kompaniji Sibnjeftu i to tek za djelić vrijednosti toga udjela

Vlasnik nogometnoga kluba Chelseaja Roman Abramovič "prevario je i ucijenio" drugoga ruskog oligarha Borisa Berezovskoga koji je jeftino prodao vrijedan udio u energetskoj kompaniji, rekao je odvjetnik Berezovskoga u ponedjeljak na britanskome visokom sudu.

Berezovski, kritičar Kremlja koji živi u egzilu u Londonu, kaže da ga je njegov nekadašnji poslovni partner Abramovič "natjerao" na odricanje od 21,5 posto udjela u ruskoj naftnoj kompaniji Sibnjeftu i to tek za djelić vrijednosti toga udjela.

On tvrdi da je iznevjereno povjerenje i prekršen ugovor te od Abramoviča traži odštetu veću od pet milijarda dolara.

Abramovič tvrdi da Berezovski nikad nije imao udio u vlasništvo Sibnjefta.

Obojica su bila na prvome danu suđenja i sjedila na suprotnim krajevima krcate sudnice. Očekuje se da će suđenje trajati više od dva mejseca.

Berezovski je 2001. pobjegao u Britaniju jer je kritizirao vlast tadašnjega predsjednika Vladimira Putina. On tvrdi da je odluka da proda Sibnjeft donesena zbog straha da će, odbije li, Abramovič nagovoriti Putina da intervenira te da će mu vlasnički udio eksproprirati.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 04.10.11. 09:48

"Očekuje se da će suđenje trajati više od dva mejseca." - prestrašno, predlažem da britanski ministar pravosuđa hitno dođe na konzultacije u Hrvatsku jer toliko dug rok je nedopustiv.


registracija
4/6/11

VladSerbia, 04.10.11. 15:15

Rusi su uvek smatrali pravo i zakone zapadnom gluposcu koja je potrebna da bi se kontrolisali divlji i necivilizovani stanovnici, a sebe iznad toga zbog svoje "ruske duse". A u sustini se sve svodi na novac i moc - kao i svuda.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika