04.10.2011. / 17:49

Autor: Nacional.hr

Kosor intelektualcima: Dođite u Banske dvore da dogovorimo strategiju

Pismo akademika, biskupa i nadbiskupa uputila je Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija kako bi se osiguralo da se štite Ustavne vrijednosti Republike Hrvatske, uključujući i vrijednosti Domovinskoga rata

Jadranka KosorJadranka KosorNakon što je jučer skupina hrvatskih akademika i biskupa uputila je glavnom tajniku UN-a i Vijeću sigurnosti pismo, koje je supotpisalo više od 2200 uglavnom intelektualaca iz Hrvatske i svijeta, u kojem traže da puste hrvatske branitelje, zatočene i osuđene bez dokazane krivnje u Den Haagu, na njihovo je pismo odgovorila i premijerka Jadranka Kosor.

Kako stoji u priopćenju iz Banskih dvora, premijerka Kosor uputila je odgovor u kojemu se ističe kako visoko cijeni njihovo zauzimanje za zaštitu temeljnih demokratskih vrijednosti Domovinskoga rata, na kojima je stvorena Republika Hrvatska.

Također, pismo akademika, biskupa i nadbiskupa uputila je Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija kako bi se još jednom osiguralo da se, u skladu s pravilima diplomatske prakse, u sustavu Ujedinjenih naroda, i u ostalim međunarodnim i regionalnim organizacijama, štite Ustavne vrijednosti Republike Hrvatske, uključujući i vrijednosti Domovinskoga rata.

Na kraju se ističe kako je potpisnike pisma pozvala u Banske dvore na razgovor i usuglašavanje daljnjih aktivnosti s ciljem afirmacije vrijednosti Domovinskoga rata.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
24/4/10

fiorano, 04.10.11. 19:42

jadranka i intelektualci.....NESPOJIVO


registracija
11/1/10

fluid, 04.10.11. 20:19

Mi uništili bez vas a sada dođite da ispravimo zajedno.Vama status pametnih a nama sva slava i politička moć.Između vas smo izabrali najgorega karaktera i oni su nam ostvarili snove o bogatstvu.Sada dođite vi pošteni i to isto ostvarite i narodu.Eto,vrlo jednostavno.Kao salata od krumpira.Sačuvaj Bože.


registracija
5/3/10

starimudrac, 04.10.11. 21:57

fiorano, to su ti intelektualci ko i jadranka. samo budali ili (ako nije budala) zlonamjernom dođe na pamet pisati pismo UNu vezano za sudski postupak suda koji je oformio UN. to ti je kao da gubiš parnicu na domaćem sudu, a tvoji sumišljenici pišu pismo kosorici da malo urgira na sudu. no dobro, to je kod nas moguće. valjda je to i razlog da naši vrli intelektualci misle da to prolazi i vani.


registracija
2/6/11

stereo, 05.10.11. 07:08

Kaj je ova u nekom ratu možda izgleada da ima samo to 'leži'.


registracija
15/8/09

vergilia, 05.10.11. 08:41

Rinčice joj nikako ne pašu uz maskirnu uniformu.Osim toga, opasno je - ako se moraš provlačiti kroz kakvu šikaru, mogu zapeti i otkinuti uho - to bi bila tragedija! Kakve sve to veze ima s intelektualcima, to samo bog zna, ako zna. Kakve pak veze Kosorica ima s intelektualcima, to ni bog ne zna!


registracija
2/6/11

stereo, 05.10.11. 10:46

Ajde glava joj bar nečem služi da nosi rinčice, a kada zavira Himna uvijek pipa da joj netko od njenih nije mrknul broš.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika