06.10.2011. / 14:34

Autor: Hina

Lavrov: NATO-v uspjeh u Libiji su puste želje

Tvrdnje NATO-a da je njegova operacija u Libiji spasila živote bezbroj civila samo su puste želje, izjavio je u četvrtak u Moskvi šef ruske diplomacije Sergej Lavrov, prenose ruski mediji.

Sergej LavrovSergej LavrovTvrdnje NATO-a da je njegova operacija u Libiji spasila živote bezbroj civila samo su puste želje, izjavio je u četvrtak u Moskvi šef ruske diplomacije Sergej Lavrov, prenose ruski mediji.

Ranije ovoga tjedna glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen rrekao je da operacija u Libiji predstavlja veliki uspjeh. "Mi i naši saveznici bili smo izvanredno uspješni u Libiji - spasili smo bezbroj života i pomogli smo libijskom narodu da uzme sudbinu u svoje vlastite ruke", kazao je.

"Odbacujemo snove NATO-a da je njegovo (vojno) miješanje spasilo bezbroj života. To su puste želje", rekao je Lavrov.

Operacija NATO-a u Libiji produžena je u rujnu za još 90 dana. Rasmussen je izjavio u ponedjeljak da će NATO uskoro završiti svoju misiju u Libiji.

Vezane vijesti

Mirovni plan u Siriji posrće, Rusija upozorava na "urote"

Mirovni plan u Siriji posrće, Rusija upozorava na "urote"

Pobunjenici i snage odane sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu intenziviraju borbe u Siriji i više teže ostvarenju vojnih ciljeva nego mirnome… Više

Komentari

registracija
4/6/11

VladSerbia, 06.10.11. 18:15

Rusku spoljnu politiku nikad nisam voleo, ali ovo sto je rekao g-din Lavrov je tacno. Kako se to bombama spasavaju zivoti?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika