10.10.2011. / 08:17

Autor: Hina

Požar kod Žrnovnice se širi ali raketna baza nije ugrožena

Požar koji je sinoć oko 23 sata izbio između naselja Srinjina i Žrnovnice kod Splita nošen burom proširio se prema Gornjoj Podstrani i raketnoj bazi u Žrnovnici, no po riječima vatrogasaca baza nije ugrožena.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELLFoto: Ivo Čagalj/PIXSELLPožar koji je sinoć oko 23 sata izbio između naselja Srinjina i Žrnovnice kod Splita nošen burom proširio se prema Gornjoj Podstrani i raketnoj bazi u Žrnovnici, no po riječima vatrogasaca baza nije ugrožena.

Jedan front požara širi se prema Gornjoj Podstrani a drugi prema raketnoj bazi, rekao je rano jutros Hini pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postaje Split Zoran Radunić.

Dodao je da baza nije ugrožena. "Glavne prostorije objekta su pod zemljom, a bazu čuvaju pripadnici njezine jedinice za zaštitu od požara koji su raspoređeni na terenu", kazao je Radunić.

Požar gase 93 vatrogasca s 23 vozila kojima će se od jutra pridružiti i zračne snage dopuste li to vremenske prilike.

Vatrogasci procjenjuju da će se vatra do jutra proširiti do Gornje Podstrane.

Nakon izbijanja požara u Žrnovnici se oglasila sirena za uzbunu. Stanovništvo je upozoreno da preventivno zatvori prozore.

Požar koji se zbog bure širi velikom brzinom u jednom se trenutku u zaseoku Barbarići na 30-ak metara približio kućama koje su vatrogasci uspjeli obraniti od vatre.

Vatra je po procjeni vatrogasca zahvatila površnu od oko 150 hektara na kojoj se uglavnom nalazi neprohodna borova šuma, te nešto niskog raslinja i maslina.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika