12.10.2011. / 09:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Mamić odlučio, Bilić ostaje

Sjednica Izvršnog odbora HNS-a, na kojoj se trebalo raspravljati o Bilićevoj sudbini, bila je inicijalno najavljena za petak u zagrebu

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanOdgovornost je jedino moja, a ako je cilj bio prvo mjesto u skupini, onda je ovo neuspjeh, kazao je nakon pobjede u izlučnoj utakmici s Latvijom u Rijeci (2:0) izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić.

"Ja od odgovornosti ne bježim, ali nema govora o raspadu sustava kako su to mediji razglasili. Porazgovarat ću s predsjednikom Markovićem i čelnicima, te ćemo učiniti sve da se donese odluka koja će biti najbolja za hrvatski nogomet. U ova tri dana se vidjelo da ćemo u Rijeci dati sve od sebe, išli smo jako konkretno, te odigrali veliku utakmicu kada to nije bilo lako s obzirom na uvjete. Mogli smo dati još puno pogodaka. Jednostavno, u petak u Solunu nismo bili niti hrabri niti pametni, a to je moja odgovornost", kazao je Bilić, koji se osvrnuo na dodatne kvalifikacije.

"Bit ćemo nositelji u kvalifikacijama, i vrlo dobro znamo koji su nam konkurenti. Ozračje u reprezentaciji je neosporno visoko, motiv je ogroman, pa držim da u dvije utakmice mi možemo proći svaku ekipu", zaključio je Bilić. "Ključna je bila utakmica s Grčkom u Pireju, to je bio naš veliki kiks, a protekla tri dana smo između sebe puno pričali i odlučili smo danas pokazati kvalitetu. Imali smo 21 udarac na vrata i to je prava Hrvatska koju svi želimo gledati. Ako budemo u kvalifikacijama igrali kao večeras u Rijeci, sigurno odlazimo na EURO", kazao je kapetan reprezentacije Darijo Srna.

Neuspjeh

Slaven Bilić će voditi hrvatsku reprezentaciju i u dodatnim kvalifikacijama, kazao je u izjavi za HTV član Izvršnog odbora Hrvatskoga nogometnoga saveza (HNS) Zdravko Mamić.

"Na utakmici u Rijeci bilo je deset članova Izvršnog odbora, imali smo kvorum i nakon kratkih konzultacija odlučili smo da Slaven Bilić ostaje izbornikom i za dodatne kvalifikacije. Nije bilo potrebe da se članovi IO-a sastaju u Zagrebu, odlučili smo nakon pobjede nad Latvijom pružiti jednoglasnu podršku Biliću u baražu. Ako ćemo uopće igrati u kvalifikacijama, jer nam se još mogu poklopiti neki rezultati da prođemo kao najbolji drugoplasirani. No, svakako idemo na Europsko prvenstvo", prenio je stav IO HNS-a Mamić.

Inače, sjednica Izvršnog odbora HNS-a, na kojoj se trebalo raspravljati o Bilićevoj sudbini, bila je najavljena za petak u zagrebu.

Vezane vijesti

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Pohvalu je izborniku hrvatskih nogometaša Slavenu Biliću dao napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Fernando Torres. - Hrvatski je izbornik… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 12.10.11. 11:19

Jebeš HNS kad Maminjo odlučuje i tu. To samo znači da je uskoro kraj. Baš zbog njega i Markovića bih volio da ispadnemo u baražu.


registracija
30/11/10

jato, 12.10.11. 11:42

Ovaj frfljavac na slici će biti i dalje izbornik???....jao našoj repci.Taj lik pojma nema, fura igrače od kojih ima koristi i skojima je kućni frend.
Salamander nam uništi državu,Frfljavac nam uništi nogomet, i što dalje očekivat od dalmoša?..


registracija
27/8/09

Lujo1, 12.10.11. 12:45

Mamić odlučio - valjda "Kapo di tuti klapi odlučio"!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika