12.10.2011. / 17:40

Autor: Hina , Nacional.hr

Toaletni pluralizam

Raspustiti crnilo, blato i prljavštinu

U punih 20 godina parlamentarne prakse nikada ni jednom zastupniku nije skinut imunitet zbog izgovorene riječi, jer je imunitet ustavna kategorija i štiti zastupnike za izgovorenu riječ, poručila je Opačić

Photo: Sanjin Strukić/PIXSELL (ilustracija)Photo: Sanjin Strukić/PIXSELL (ilustracija)SDP je danas zatražio raspuštanje Hrvatskog Sabora zbog, kako je rekla potpredsjednica Kluba SDP-a Milanka Opačić, crnila, blata i prljavštine koje HDZ širi u Saboru, a u čemu SDP ne želi sudjelovati.

"Teško nam je raditi u Saboru u kojem se ne traže rješenja za probleme hrvatskih građana već HDZ neprestano sipa crnilo, blato i prljavštinu", rekla je Opačić na konferenciji za novinare.

SDP, dodala je, neće sudjelovati ni u HDZ-ovim seksističkim i šovinističkim ispadima.

"Mislim da je krajnje vrijeme da ovaj parlament prestane s radom, jer je jedan dio u palamentu prešao granice normalnog parlamentarnog ponašanja", kazala je Opačić reagirajući na današnju sjednicu Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) na kojoj se raspravljalo o skidanju imuniteta SDP-ovom zastupniku Željku Jovanoviću, a po privatnoj tužbi HDZ-a za klevetu.

"HDZ je danas pokušao napraviti presedan u Saboru, a to je da zastupnicima proglasi kazneno djelo verbalnog delikta", kazala je Opačić dodajući kako HDZ u tome za sada nije uspio jer "nije bilo dovoljno onih koji su na sjednici MIP-a podržali takvu odluku".

U punih 20 godina parlamentarne prakse nikada ni jednom zastupniku nije skinut imunitet zbog izgovorene riječi, jer je imunitet ustavna kategorija i štiti zastupnike za izgovorenu riječ, poručila je Opačić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 12.10.11. 18:07

Kakvo cudo ta praksa im je ostala jos iz Komunistickog doba.Jos 50 dana moramo trpjeti ta ludjake.


registracija
3/6/11

skaraica, 12.10.11. 18:09

Možda treba zapaliti hrvatski Reichstag,a za požar optužiti komunističke teroriste koji djeluju pod budnim okom vječne UDBE. Bijaše to u povijesti ne tako davno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika