13.10.2011. / 11:19

Autor: Totalsport

ATP Šangaj: Ferrer ''preživio'' Ferrera, Tomic ispao

Od turnira se oprostio najmlađi njegov sudionik, 18-godišnji Australac hrvatskih korijena Bernard Tomic, kojeg je sa 5-7, 6-1, 6-0 svladao Amerikanac Alexandr Dolgopolov

David FerrerDavid FerrerŠpanjolac David Ferrer, postavljen za 3. nositelja ATP Masters 1000 turnira u Šangaju, pobijedio je u osmini finala sunarodnjaka Juana Carlosa Ferrera 1-6, 7-5, 6-2 nakon točno dva sata igre.

Bivši prvi svjetski reket Ferrero je projurio prvim setom s čak tri breaka. Ferrer je u drugom setu spasio tri meč-lopte na svom servisu, potom je uspio oduzeti servis svom sunarodnjaku, a onda je u trećem potpuno zagospodario terenom.

U četvrtfinalu će Ferrer igrati protiv 10. nositelja, Amerikanca Andyja Roddicka, koji je impresivnom partijom za 71 minutu igre iz turnira ispratio Španjolca Nicolasa Almagra. Bilo je 6-3, 6-4 za Roddicka, koji je ispalio 11 asova i upisao 23 izravna poena.

Od turnira se oprostio najmlađi njegov sudionik, 18-godišnji Australac hrvatskih korijena Bernard Tomic, kojeg je sa 5-7, 6-1, 6-0 svladao Amerikanac Alexandr Dolgopolov. Tomic je čak osam puta izgubio svoj servis. U drugom i trećem setu je uhvatio samo jedan gem, i to na početnom udarcu američkog tenisača.

ATP Šangaj, osmina finala:

Ferrer (3) - Ferrero 1-6, 7-5, 6-2

Roddick (10) - Almagro 6-3, 6-4

Dolgopolov (12) - Tomic 5-7, 6-1, 6-0

Vezane vijesti

Roland Garros: Tsonga i Del Potro dovršili posao

Roland Garros: Tsonga i Del Potro dovršili posao

Prvog dana drugog tjedna teniskog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa, doznali smo petog i šestog sudionika četvrtfinala u muškom dijelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika