13.10.2011. / 12:24

Autor: Hina , Nacional.hr

Nova afera Podravka

Začin & kazna za osnivača City Expressa

Mediji nagađaju da se u najnovijoj antikorupcijskoj akciji bivše čelnike Podravke sumnjiči za primanje 17 milijuna kuna mita od Horvata i da je isplata išla preko Vidićeve tvrtke .

IlustracijaIlustracijaNekadašnji čelnik koprivničke Podravke Darko Marinac i predsjednik uprave tvrtke City Express Boris Vidić uhićeni su zbog navodnih malverzacija vezanih uz koprivničku prehrambenu tvrtku, a kako se doznaje pod sumnjom policije i USKOK-a su još neke osobe.

USKOK će za bivše čelnike Podravke Darka Marinca i Sašu Romca te osnivača tvrtke City Express Borisa Vidića zatražiti jednomjesečan istražni zatvor, o čemu će popodne odlučiti sudac istrage, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Marinčev odvjetnik Ante Madunić potvrdio je Hini da su njegovog branjenika sinoć uhitili istražitelji Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) te da je već jutros iznio detaljnu obranu u USKOK-u.

O sadržaju Marinčeva iskaza nije želio govoriti, no potvrdio je da se njegova branjenika i još neke osobe tereti za navodne nezakonitosti vezane uz Podravku.

Neslužbeno se doznaje da je među osumnjičenima i privedenima predsjednik uprave tvrtke City Express Boris Vidić, a neki mediji objavili su da su ponovno uhićeni i bivši član uprave Podravke Saša Romac i suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat kojima se, zajedno s Marincem, bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom i još nekoliko osoba sudi na zagrebačkom Županijskom sudu u slučaju Spice, zbog pokušaja nezakonitog preuzimanja Podravke koja je pritom navodno oštećena za 400 milijuna kuna.

Mediji nagađaju da se u najnovijoj antikorupcijskoj akciji bivše čelnike Podravke sumnjiči za primanje 17 milijuna kuna mita od Horvata i da je isplata išla preko Vidićeve tvrtke .

U USKOK-u i policiji za sada se nisu mogle dobiti nikakve informacije.

Bivši predsjednik uprave i nadzornog odbora Podravke Darko Marinac u svibnju ove godine oslobođen je optužbi za nesavjesno poslovanje i zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Sloga.

Boris Vidić je u hrvatskoj poslovnoj javnosti najpoznatiji kao osnivač, nekadašnji predsjednik uprave i suvlasnik City Expressa. Tu kurirsku tvrtku osnovao je 1997. zajedno sa Stašom Heftijem. U 2008. godini u suvlasništvo City Expressa ušle su Digitel komunikacije, s 25 posto udjela, a u svibnju ove godine Vidić i suvlasnici prodali su City Express američkom private equity fondu Bancroft za 40 milijuna eura.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 13.10.11. 14:33

samo za odnos prema radnicima u cityEX-u bi trebao dobiti doživotnu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika