18.10.2011. / 12:10

Autor: Nacional.hr

Video: Vlasnik Starbucksa pozvao na bojkot političara

U listopadu Schultz je s pet milijuna dolara pokrenuo kampanju 'Otvorite nova radna mjesta u SAD-u', u suradnji s organizacijom Opportunity Finance Network (OFN)

Howard Schultz Howard Schultz Izvršni direktor Starbucksa Howard Schultz pozvao je američke biznismene da prestanu financirati političke kampanje.

Schultzova inicijativa o bojkotu financiranja političara uzbunila je mnoge, već nezadovoljne prijedlogom milijardera Warrena Buffeta o povećanju poreza na dohodak i kapitalnu dobit za najbogatiji sloj stanovništva. U listopadu Schultz je s pet milijuna dolara pokrenuo kampanju 'Otvorite nova radna mjesta u SAD-u', u suradnji s organizacijom Opportunity Finance Network (OFN). Fond osigurava kredite građanima, zajednicama i malim poduzetnicima s niskim primanjima. Pokrenuo je i partnerstvo s udrugama građana iz siromašnih četvrti velikih gradova.

Schultz planira otvaranje stotina novih trgovina Starbucksa u Americi i inozemstvu. Nakon rekordnih zarada iz 2010, lanac nastavlja u istom ritmu, a do kraja 2011. planira otvoriti više od 3 500 novih radnih mjesta u SAD-u.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika