18.10.2011. / 13:00

Autor: Nacional.hr

Bez definitivnog rješenja za euro

Brige za zdravlje europskog gospodarstva stvaraju pritisak na euro, upozorava agencija za kreditni rejting Moody's

Angela MerkelAngela MerkelTečaj eura je pao za 0,3 posto nakon strmoglavog pada od čak 1,1 posto u ponedjeljak. Zbog europske ekonomske politike nastavlja se pritisak i na europske dionice, piše Reuters.

Brige za zdravlje europskog gospodarstva stvaraju pritisak na euro, upozorava agencija za kreditni rejting Moody's. Dodaje se kako će Francuska morati sniziti dosadašnji kreditni rejting u naredna tri mjeseca, ukoliko zemlja ne uspije ostvariti napredak pomoću ključnih fiskalnih i gospodarskih reformi.

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble na skupu održanom u ponedjeljak dodatno je konsternirao javnost, prenijevši riječi kancelarke Merkel da summit Europske unije zakazan za 23. listopada neće osigurati 'definitivno rješenje' za dužničku krizu u regiji.

Schaeuble je dodao kako će europske vlade na sastanku u Bruxellesu usvojiti plan koji se sastoji od pet točaka. Očekuje se da će plan uključivati strategije za dokapitalizaciju banaka i da će smanjiti dug Grčke, ali nakon njegovih riječi neki analitičari su još skloniji predviđanju raspada eurozone.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 18.10.11. 19:15

A da se kladimo da i ako bude rješenje, da neće ništa rješiti!
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika