19.10.2011. / 16:37

Autor: Hina

Jedan Kerum je nedovoljan

"To je jedan od razloga zašto sam ušao i idem u politiku jer se netko mora pojaviti, i šteta je što nema više Keruma", rekao je splitski gradonačelnik

Splitski gradonačelnik i predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željko Kerum najavio je danas odgovarajući na novinarska pitanja da će njegova stranka sudjelovati samostalno na parlamentarnim izborima 4. prosinca, a ne, kao što su navodili neki mediji, u koaliciji s gradonačelnikom Metkovića Stipom Gabrićem Jambom (HSS).

"Ići ću sam na izbore i moram ići sam kako bismo vidjeli možemo li mi (HGS) u budućnosti nešto politički utjecati ili ne. Htjeli bismo imati svoj klub zastupnika u Hrvatskom saboru, a to znači najamanje tri zastupnika", rekao je Kerum novinarima nakon otvorenja sajma SASO na kojem je kritizirao političare zbog icrpljivanja poduzetnika kojima se, po njegovu mišljenju, nameću dažbine i harač, što dovodi u pitanje opstanak poduzetnika u Hrvatskoj.

S tim u vezi, Kerum je nekoliko puta ponovio da će biti "još oštriji" jer je "sramotno da se ugnjetavaju poduzetnici koji zapošljavaju ljude i društvu donose dobit, a ne rashode".

"Bit ću još oštriji bez obzira na to smatra li se to predizbornom kampanjom ili ne", poručio je Kerum. Također je rekao kako želi pokrenuti poduzetnike da se pobrinu sami za sebe jer to neće učiniti država koja im stvara dodatne namete i poreze.

Kerum je također ustvrdio kako će se u Hrvatskom saboru, u koji će, kako smatra, na izborima sigurno ući, zauzimati za zaštitu interesa radnika i njihovih poslodavaca.

"To je jedan od razloga zašto sam ušao i idem u politiku jer se netko mora pojaviti, i šteta je što nema više Keruma", rekao je splitski gradonačelnik.

Kerum je posebice upozorio na štetnost zaustavljanja proizvodnje u Hrvatskoj zato što malim proizvođačima nije osiguran plasman robe i naplata.

Događa se da je jeftinije uvoziti hranu iz Kine bez obzira na troškove prijevoza, istaknuo je Kerum i dodao kako mu nitko ne može reći da je hrvatski seljak nesposoban proizvoditi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
17/4/11

DONDON, 19.10.11. 18:45

Imamo mi "Keruma" i previše i zato nam je ovako kako je. Neka ovaj Kerum kaže istinito kako je tako brzo došao do tolikog silnog bogatstva. Prema tome, "Kerumi" su odradili svoj "posao", ne treba više da "rade" oni, ali zato bi o njihovom "radu" trebali progovoriti oni koji su dužni štititi društvo od takvih "radnika i političara".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika