20.10.2011. / 16:31

Autor: Hina

Friščić

Dio zakona, bojim se, neće doći na red

Friščić je rekao kako se razgovaralo o sugestijama o određenim prioritetima o tome o čemu treba raspravljati

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Josip Friščić na novinarsko pitanje odgovorio je danas kako na jučerašnjem razgovoru s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor i potpredsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem nije bila ni riječju izražena sumnja da zastupnici SDSS-a neće sudjelovati u radu, odnosno donošenju saborskih dokumenata, a kazao je i kako se boji da neki zakoni neće doći na red.

Razgovarali smo utroje i ni riječju nije izražena sumnja da njihovi zastupnici neće sudjelovati u radu, odnosno donošenju saborskih dokumenata, istaknuo je Friščić danas u središnjici HSS-a u Zagrebu gdje su koalicijski sporazum potpisali HSS i Zelena stranka za VII. izbornu jedinicu, odgovarajući na novinarski upit misli li da je SDSS još uz vladajuću koaliciju i da će ih podupirati u radu Sabora.

Na upit što misli o izjavi potpredsjednika SDSS-a Pupovca da se treba dogovoriti o još nekim točkama dnevnog reda, Friščić je odgovorio kako je „sigurno da u danima koji su pred nama, a tako je završilo i do sada svako zasjedanje, ima i dio zakona koji, bojim se, neće doći na red, ali se razgovaralo i dogovoreno je da se utvrde prioriteti stavljanja na raspravu i mislim da će se o tome danas i postići dogovor“.

Friščić je dodao kako se razgovaralo o sugestijama o određenim prioritetima o tome o čemu treba raspravljati.

Mi smo rekli da su to prije svih zakoni povezani s monitoringom, gdje smo se obvezali da ćemo ih uskladiti, odnosno donijeti, zatim o privremenom financiranju kako se ne bi izazvao zastoj u zdravstvu, školstvu, socijali, svemu što ovisi o privremenom financiranju i proračunu, te da se osigura stavka za financiranje referenduma u prvom tromjesečju iduće godine, kazao je Friščić, govoreći o jučerašnjem razgovoru s premijerkom i potpredsjednikom SDSS-a.

Na pitanje što bi Bruxelles mogao reći o promjeni zakona o Ini, Friščić je odgovorio: "Ako je nešto predmet spora, ako je nešto pod istragom, onda su dio toga procesa zasigurno i oni akti koji su u tom procesu zaključivani."

„Očekujemo u tome smjeru i takva očitovanja iz Bruxellesa. Kad budemo imali pravorijek o okolnostima i uvjetima kad su neki dokumenti zaključivani, onda će se zasigurno moći i na pravi način suditi o njihovim učincima i posljedicama“, rekao je Friščić.

Europska komisija u srijedu je potvrdila da je u ponedjeljak u Bruxellesu održan sastanak na stručno-tehničkoj razini s izaslanstvom hrvatske vlade o prijedlogu zakona po kojem nitko osim hrvatske države ne bi mogao imati više od 49 posto dionica Ine te dodala da o tom pitanju još nema konačnu ocjenu i očekuje dodatna hrvatska objašnjenja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika