21.10.2011. / 11:52

Autor: Totalsport

Van Basten odbio mjesto sportskog direktora u Ajaxu

Što će biti u budućnosti? To nitko ne može znati - rekao je Nizozemac

Marco van BastenMarco van BastenMarco van Basten, legendarni centarfor Ajaxa i nizozemske nogometne reprezentacije, javno je obznanio da je odbio posao u amsterdamskom klubu.

Za sportskog direktora predložila ga je druga klupska i nacionalna legenda, Johan Cruyff. S upravom kluba 47-godišnji se trener ipak nije uspio dogovoriti.

- Pregovarali smo ozbiljno i dugotrajno. Riječ je o interesantnom projektu i poslu, no previše je toga u ponudi ostalo nedorečeno. Nismo se složili i odlučili smo prekinuti pregovore. Što će biti u budućnosti? To nitko ne može znati - rekao je Nizozemac za nizozemsku TV-postaju Sport1, na kojoj je zaposlen kao stručni komentator.

Neslužbene informacije iz kluba govore da se protiv Van Bastena, koji i sam od ove sezone sjedi u Ajaxovu Upravnom odboru, izrazilo previše kolega iz vodećega upravnog tijela kluba.

Van Basten je u Ajaxu kao trener odradio sezonu 2008/09. Nije uspio osvojiti naslov. Doveo je uoči sezone mnoge skupe igrače koji se nisu afirmirali.

Vezane vijesti

Ooijer na kraju sezone završava karijeru

Ooijer na kraju sezone završava karijeru

Branič Ajaxa i bivši nizozemski reprezentativac Andre Ooijer (37) objavio je kako će na kraju tekuće sezone okončati uspješnu karijeru. - Postalo mi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika