21.10.2011. / 14:07

Autor: Nacional.hr

Gospodarstvenici održali Međunarodne gospodarske susrete u Splitu

Organizatori su okupili tvrtke iz 9 zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Makedonije, Rumunjske i Srbije; 73 tvrtke održale su više od 100 bilateralnih sastanaka s potencijalnim stranim partnerima

Gospodarstvenici su održali više od 100 sastanakaGospodarstvenici su održali više od 100 sastanakaHrvatski partneri u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN), Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu, Poslovno-inovacijski centar - BICRO, Hrvatska gospodarska komora te strani partneri iz mreže, danas su, u okviru sajma SASO u Splitu, održali četvrte multilateralne gospodarske susrete.

Cilj je lakše i efikasnije ostvarenje izravnog kontakta tvrtke s njenim potencijalnim poslovnim partnerima, putem unaprijed dogovorenih individualnih susreta. Događanje je okupilo ukupno 73 tvrtke iz zemlje i Europe, od čega je 39 inozemnih tvrtki, koje su tijekom događanja održale više od 100 sastanaka.

Međunarodne gospodarske susrete otvorili su Jadranka Radovanić, predsjednica Županijske komore HGK u Splitu, Njegova Ekselencija Ivan Gabor, veleposlanik Republike Mađarske u RH, i Luka Brčić, splitsko-dalmatinski dožupan. Uz njih, podravni govor održao je i Roko Andričević, prorektor za znanost, međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Splitu.

Tijekom uvodnog programa održane su prezentacije o mogućnostima poboljšanja međunarodne suradnje, prilikama za financiranje tvrtki iz programa EUREKA, te prilikama za ulaganje i pokretanje proizvodnje u budućem Tehnološkom parku Vučevica.

U glavnom dijelu programa održani su individualni bilateralni sastanci između predstavnika domaćih i inozemnih tvrtki, s namjerom ostvarenja kontakta i ponude suradnje.

"Europska poduzetnička mreža pomaže domaćim tvrtkama da pronađu kupce za svoje proizvode, ponude inovacije na međunarodnom tržištu te pronađu inozemnog partnera za suradnju. Od 2008 - kad je Mreža počela s radom - do danas, ostvareno je više od 4500 partnerskih suradnji," rekao je Ivo Friganović, direktor sektora za inovacije Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske - BICRO, te dodao: "Ohrabruje nas činjenica da je u teškim gospodarskim uvjetima u regiji sve veći broj tvrtki koje upravo u krizi prepoznaju priliku da ojačaju svoje tržišne i proizvodne pozicije, a posebno nas raduje što je današnje događanje sve prepoznatljivije kao izvrsno mjesto za ostvarivanje novih suradnji i poduzetničkih projekata."

Europska poduzetnička mreža prisutna je na svim kontinentima i to u 50 zemalja, a sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija. U Hrvatskoj, Europska poduzetnička mreža broji 7 regionalno raspoređenih partnera: Hrvatsku gospodarsku komoru, Poslovno inovacijski centar Hrvatske - BICRO, Hrvatski institut za tehnologije, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu, Tera Tehnopolis u Osijeku, Tehnološki park Varaždin, a najnoviji član je Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika