21.10.2011. / 19:26

Autor: Hina

Radnici Đakovštine "napustili logor" nakon što je Kosor obećala isplatu

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je danas prije podne bivše radnike Đakovštine, koji 11. dan prosvjeduju na ulazu u bivšu tvrtku tražeći isplatu 26 milijuna kuna otpremnina, te im poručila da je rješenje za njih pronađeno i da će im otpremnine biti isplaćene iz proračunske pričuve.

Premijerka Kosor s radnicima Đakovštine (Foto: Vlada RH)Premijerka Kosor s radnicima Đakovštine (Foto: Vlada RH)Predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je danas prije podne bivše radnike Đakovštine, koji 11. dan prosvjeduju na ulazu u bivšu tvrtku tražeći isplatu 26 milijuna kuna otpremnina, te im poručila da je rješenje za njih pronađeno i da će im otpremnine biti isplaćene iz proračunske pričuve.

"Vlada će u utorak održati sjednicu na kojoj će donijeti odluku o isplati vaših potraživanja na način da preuzme vjerovnički odnos radnika u stečaju Đakovštine, a radnicima ćemo novac isplatiti iz proračunske rezerve. Bit će to više od 26 milijuna kuna jer govorimo o neto i bruto iznosima", istaknula je premijerka napominjući da je iznalazak rješenja bio iznimno težak.

Dodala je kako se sa stečajnim upraviteljem Đakovštine u Ministarstvu pravosuđa već dogovara način kako će se to realizirati, a svaki radnik potpisat će poseban dokument. Odmah po potpisu, novac će mu sjesti na račun, kazala je Kosor.

Istaknula je kako Vlada i ona osobno razumiju probleme bivših radnika Đakovštine koje je muka natjerala da prosvjeduju.

Izrazila je zadovoljstvo pronalaženjem rješenja za bivše radnike Đakovštine.

"Pronašli smo rješenje iako u proračunu nema neke stavke iz koje bi se ta potraživanja namirila. Stoga je rješenje bila proračunska pričuva", dodala je.

Na novinarski upit otkud obrat u ovom slučaju, jer je ministar poljoprivrede još prošli tjedan tvrdio da pravnih mogućnosti za isplatu ovih radnika nema, Kosor je odgovorila da se ne radi o obratu nego o činjenici da se tražilo rješenje.

Prosvjednike je pozvala da prekinu s prosvjedom i da se raziđu svojim kućama.

"Nema razloga da oštećujete zdravlje. Moja riječ je ovdje i održat ću je zajedno s kolegama", rekla je premijerka koja je prosvjednike posjetila u njihovom šatoru nazvanom "Vladin logor" koji je ograđen bodljikavom žicom. U njenoj pratnji bili su ministri Petar Čobanković, Đuro Popijač, Branko Bačić i Jasen Mesić.

Prosvjednike su kući pozvali i članovi radničke Koordinacije Stjepan Ljubej i Sanja Katić te gradonačelnik Zoran Vinković.

"Napustimo šator, došlo je vrijeme da u danu riječ vjerujemo, jer izgovorila ju je osobno predsjednica Vlade. Novac nam sjeda na račune u srijedu, četvrtak", poručio je Ljubej.

Na prvotno negodovanje dijela prosvjednika da će ipak ostati prosvjedovati sve dok im novac ne počne sjedati na račune, reagirala je Sanja Katić. "Pođimo svi kućama i maknimo šator. Ako premijerka pogazi riječ, teže će biti njoj nego nama ponovno podignuti šator", poručila je Katić.

Tijekom poslijepodneva radnici su "napustili" mjesto prosvjeda, a maknut je i šator u kojem su prosvjedovali.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
18/10/09

NikoLac, 21.10.11. 21:25

Mene samo zanima da li će dotična gospođa jednom odgovarati, jer ne treba zaboraviti da je gospodin Polačec već osuđen zbog puno manjeg iznosa.


registracija
5/3/10

starimudrac, 21.10.11. 22:53

imunitet gube 4.12.2011.


registracija
2/1/11

prohujalo, 22.10.11. 13:19

mene osobno interesuje kako se sad spominje premijerka sa obecanjima.....slusajuci International news-radnice su bile kod predsjednika Josipovica
i iste daju izjavu kako im jedino predsjednik moze pomoci.....dok u nasim vijestima ni rijeci o tome nego samo o premijerki i njenom obecanju......


registracija
11/1/10

fluid, 22.10.11. 22:04

Radnici Đakovštine neće dobiti svoj novac.To je novac poreznih obveznika.Njihov novac je opljačkan po modelu Tuđmanovštine.HDZ-ovi štakori-podobnici su uzeli svoje,banke su uzele svoje a razliku od 26 milijuna kuna će ponovo,po ko zna koji puta,platiti svaki građanin ove države.Tako mi punimo kese članovima "200 bogatih obitelji" a da pritom ni ne trepnemo.Još smo čak i solidarni sa radnicima.Žalimo ih i kažemo da tako treba.Da je to pravedno.Nije pravedno.To je produžetak istoga modela pljačke.Radnicima njihovo pripada ali to nisu sredstva iz proračuna.To nije namjenjeno za namirenje pokradenoga već je trebalo poslužiti za stvaranje novih vrijednosti.Radnički novac je kod HDZ-a i njegovih služinčadi koji tako pokradoše sve a njihov lopovluk plaćaju svi.I Kosorica ispade heroj !?Sačuvaj Bože ove hrvatske pameti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika