24.10.2011. / 12:24

Autor: Totalsport

WTA Championship: Wozniacki i Šarapova nositeljice skupina

- Mislim da sve znamo što nas očekuje u ovakvom grupnom natjecanju. Ovdje je osam najboljih tenisačica svijeta i sasvim je svejedno u kojoj si grupi i s kojim protivnicama - izjavila je Šarapova nakon ždrijeba

Marija ŠarapovaMarija ŠarapovaOdržan je ždrijeb završnog WTA Championship turnira najboljih osam tenisačica koji će se od 25. do 30. listopada održati u Istanbulu.

Najbolja svjetska tenisačica, Dankinja Caroline Wozniacki, i trostruka pobjednica, Ruskinja Marija Šarapova, postavljene su za nositeljice skupina završnog turnira sezone na kojem će nastupiti osam najboljih tenisačica svijeta.

Wozniacki predvodi "crvenu skupinu" u koju su smještene još i vimbldonska pobjednica, Čehinja Petra Kvitova, Ruskinja Vera Zvonarjeva i Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Uz Šarapovu u "bijeloj skupini" su Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, pobjednica Roland Garrosa Kineskinja Li Na, te pobjednica US Opena, Australka Samantha Stosur.

Turnir čiji je nagradni fond 5 milijuna dolara igra se sustavom svaka sa svakom, a prve dvije tenisačice iz svake skupine idu u polufinale.

- Mislim da sve znamo što nas očekuje u ovakvom grupnom natjecanju. Ovdje je osam najboljih tenisačica svijeta i sasvim je svejedno u kojoj si grupi i s kojim protivnicama - izjavila je Šarapova nakon ždrijeba.

Dankinja Wozniacki, koja je ove godine osvojila šest turnira, još očekuje pobjedu na nekom velikom turniru poput Grand Slama ili WTA Championshipa.

- Idem igrati svoj najbolji tenis i vidjeti što će mi to donijeti - kratko je rekla prva igračica svijeta.

Turnir se igra u dvorani Sinan Erdem Arena u Istanbulu, koja će biti domaćin i naredne godine nakon što je posljednje tri godine Qatar bio domaćin završnice WTA Toura.

Vezane vijesti

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

Povećavaju se uzbuđenja uoči Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira u godini. Ovog se tjedna igraju po dva ATP i WTA turnira, u Eastbourneu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika