24.10.2011. / 15:58

Autor: Nacional.hr

Wikileaks zbog besparice privremeno obustavlja objavu depeša

Tijekom proteklih 11 mjeseci, pojasnio je Assange, Wikileaks je funkcionirao zahvaljujući financijskim zalihama

Julian AssangeJulian AssangeOsnivač Wikileaksa, Julian Assange, na današnjoj je konferenciji za novinare objavio kako do daljnjeg obustavljaju objavu povjerljivih informacija u diplomatskim depešima. Razlog je veoma jednostavan - nemaju više novaca.

Naime, kada je Wikileaks prije gotovo godinu dana započeo sa objavom prvih povjerljivih depeša, protiv njih je uslijedila financijska kampanja najvećih kartičarskih kuća i banaka. Blokirani su njihovi računi, a građani im više nisu mogli donirati novac putem svojih kartica. Tijekom proteklih 11 mjeseci, pojasnio je Assange, Wikileaks je funkcionirao zahvaljujući financijskim zalihama. No i one polako presušuju.

Stoga će se Wikileaks privremeno usredotočiti na prikupljanje novih sredstava za rad. Assange je ujedno pozvao sve koji podupiru rad Wikileaksa da doniraju putem njihove stranice za donacije i na taj način omoguće daljnju objavu informacija.

Vezane vijesti

Od utorka nova emisija Juliana Assangea, gost još tajna

Od utorka nova emisija Juliana Assangea, gost još tajna

Utemeljitelj Wikileaksa Julian Assange od utorka će voditi vlastitu televizijsku emisiju na mreži Russia today, ali popis gostiju još je tajan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika