24.10.2011. / 17:17

Autor: Hina

'Glavaš je posao za DIP'

Premijerka Jadranka Kosor ocijenila je danas da je protuzakonito što je okrivljenik za ratne zločine Branimir Glavaš nositelj liste HDSSB-a na sljedećim izborima jer je to stranka koja ne poštuje sudbenu vlast, pa je Glavaševa kandidatura za nositelja izborne liste posao za Državno izborno povjerenstvo na čelu kojeg je predsjednik Vrhovnog suda.

Branimir GlavašBranimir GlavašPremijerka Jadranka Kosor ocijenila je danas da je protuzakonito što je okrivljenik za ratne zločine Branimir Glavaš nositelj liste HDSSB-a na sljedećim izborima jer je to stranka koja ne poštuje sudbenu vlast, pa je Glavaševa kandidatura za nositelja izborne liste posao za Državno izborno povjerenstvo na čelu kojeg je predsjednik Vrhovnog suda.

"I kad je donesena presuda Vrhovnog suda, ta je stranka pokazala da ne poštuje ni ustavni poredak ni sudske odluke, a stranke koje ne poštuju sudbenu vlast vode u potpuno krivu smjeru i zapravo ne bi smjele ni postojati", rekla je, odgovarajući na novinarske upite.

Sudjelovanje na izborima okrivljenika kao nositelja liste za ratne zločine, kako je dodala, "bio bi presedan u političkoj, pravnoj i demokratskoj praksi".

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 24.10.11. 21:36

a čiji je posao glasači iz diaspore koji za vas glasuju dva puta i mrtvi glasači?


registracija
11/1/10

fluid, 25.10.11. 01:40

E sad me stvarno zanima daljnji rasplet ove situacije.Stvarno će biti veselo ovih izbora.Ovo je poput groma iz vedra neba.Kako li su se samo dosjetili ovome?Još važnije pitanje,kako misle da neće prevariti svoje glasače koji su se ponečemu i nadali ?Nekako su mi bili simpa ovi iz HDSSB-a,Burić i kompany ali ovo nema nikakvog smisla.Baš me zaista zanima razvoj ove situacije.Ne vjerujem da su to učinili a opet--- ipak jesu !


registracija
14/7/11

Trinity, 25.10.11. 13:25

Jebote!!!! Ova je stvarno glupaaaa!! Ona je ocijenila...ma daj, molim te, f.o!
Ako zakon postavlja kao uvjet samo hrv.državljanstvo i punoljetnost, i ništa, baš ništa ne govori o (ne)kažnjavanosti, onda je Glavaševo stavljanje na listu, nažalost, iako odvratno i nakaradno, zakonito (ako ispunjava tražena dva uvjeta).Time se je dotična trebala baviti na vrijeme, umjesto što je cupkala po pozornicama, rezala vrpce, vozila traktore, postavljala kamene temeljce, brala jabuke......., pa se sad poziva DIP, nek ono "riješi stvar"!
A što se tiče poštivanja sudbene vlasti, nije li ta ista, na primjer, nedavno u Kninu pozdravila urbi et orbi, haški osuđene ratne zločince nazivajući ih herojima!!!?!!!
Licemjerje do jaja!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika