25.10.2011. / 09:17

Autor: Hina , Nacional.hr

Gadafijev tajni pokop u pustinji

Gadafijev sin Mutasim također će biti pokopan na istoj ceremoniji. Gadafijev rođak je, međutim, želio da se Gadafijevo tijelo pokopa u njegovom rodnom gradu, u Sirtu

ArhivaArhivaBivši libijski predsjednik Moamer Gadafi, ubijen prije četiri dana, bit će pokopan u utorak na jednostavnoj ceremoniji, prema muslimanskim običajima, na tajnoj lokaciji u libijskoj pustinji, izvijestio je večeras dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), a prenio Reuters.

Gadafijev sin Mutasim također će biti pokopan na istoj ceremoniji. Gadafijev rođak je, međutim, želio da se Gadafijevo tijelo pokopa u njegovom rodnom gradu, u Sirtu.

Tijelo ubijenoga bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija sve do danas bilo je izloženo na tržnici u Misrati, no nove su libijske vlasti odlučile su popodne zatvoriti vrata hladnjače u kojoj je Gadafi ležao i odonda ga javnost više nije mogla vidjeti, kao ni tijela njegova sina Mutasima i nekadašnjeg vrhovnoga zapovjednika libijske vojske Bakra Junisa.

Zatvaranje hladnjače bilo je izazvalo dvojbu je li postignuta odluka gdje će Gadafi biti pokopan ili su trupla koja su počela truliti počela predstavljati prevelik rizik za zdravlje ljudi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika