25.10.2011. / 16:49

Autor: Nacional.hr

Riječka filharmonija slavi 10 godina postojanja

29. listopada 2011. s početkom u 20 sati, u HNK Ivana pl. Zajca održat će se svečani koncert kojim će Riječka filharmonija obilježiti svoj jubilej, svoju 10. godišnjicu.

Nada MatoševićNada MatoševićPod ravnanjem umjetničke ravnateljice i suosnivačice Riječke filharmonije, maestre Nade Matošević, povodom 10. godišnjice održat će se zanimljiv i pomno odabran koncertni program. Vrsnim glazbenicima pridružit će se i solistica Martina Filjak, pijanistica koja se ubraja među najdarovitije hrvatske glazbenike novije generacije te oduševljava glazbenu kritiku i publiku diljem svijeta.

Na programu su djela Berislava Šipuša, Petra Iljiča Čajkovskog i Sergeja Rahmanjinova. Tako će na Svečanom koncertu biti praizvedena skladba „More Rijeka" što ju je Berislav Šipuš skladao upravo za jubilej Riječke filharmonije. Na programu je i Koncert za klavir i orkestar Petra Iljiča Čajkovskog, jedno od njegovih najpopularnijih djela koje danas ulazi među najpoznatije klavirske koncerte uopće te glasoviti Simfonijski plesovi, op.45 Sergeja Rahmanjinova.

Riječku su filharmoniju 2001. godine osnovali Nada Madošević kao umjetnička ravnateljica i šef dirigent te violinist i pravnik Ivica Rušin, prvi ravnatelj Filharmonije. Od osnivanja do danas Filharmonija je ugostila vrsne glazbenike iz cijelog svijeta i dodatno obogatila koncertno-glazbeni život Hrvatske. Uz Zagrebačku, Riječka je jedina filharmonija u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika