25.10.2011. / 18:17

Autor: Nacional.hr

Premijerka i biskupi o bitnim temama, ali šute o kojima

Nakon sastanka premijerka Kosor izbjegla je novinare ušavši u službeni automobil u podzemnoj garaži zgrade HBK

Mons. Marin Srakić i Jadranka Kosor (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Mons. Marin Srakić i Jadranka Kosor (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Sastanak, odnosno sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom i Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom, koji je danas dva sata trajao u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu obavijen je velom tajne.

Naime, prvo je bilo predviđeno da nakon sastanka o temama i zaključcima sudionici obavijeste javnost, da bi nakon sastanka premijerka Kosor izbjegla novinare ušavši u službeni automobil u podzemnoj garaži zgrade HBK. Ni biskupi nisu bili raspoloženi za razgovor, pa su novinari morali pričekati službeno priopćenje iz Ureda za odnose s javnošću Vlade.

U priopćenju koje je odaslano na adrese medija navodi se kako je "nakon uvodnih pozdrava, predsjednica Vlade izvijestila o završetku pregovora za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju te o aktivnostima koje prethode pristupanju u punopravno članstvo. Razgovaralo se i o pitanjima vezanim za provedbu Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske i provedbenih akata. Na sjednici je utvrđen i prioritet tema od zajedničkog interesa".

Međutim, o kojim se pitanjima razgovaralo kao i koje su to teme od zajedničkog interesa, ni riječi. Tek popis sudionika sastanka među kojima su i ravnatelj Agencija za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban, ali i tajnik Biskupske komisije mons. Enco Rodinis, inače generalni tajnik HBK.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 25.10.11. 20:26

A sigurno su se dogovarali da svecenici drukaju raju u njihovu korist.
Kaj drugo


registracija
5/3/10

starimudrac, 25.10.11. 22:19

išla pitat kako da dobije papin blagoslov za izbore? šta treba dati? -- dajlu!-- veli srakić.


registracija
11/1/10

fluid, 25.10.11. 22:24

Kako je ponovo aktualna Marija Jurić Zagorka !Samo ju treba ponovo pročitati.Njenu Tajnu krvavog mosta i Grička vještica. I onda i danas crkveni štakori se nisu promijenili.Samo se mijenjaju sistemi i vladari. U svakom glume isti model gramzivosti,dodvorništva i bogohulstva.Kada je Filip Lijepi, francuski kralj koji je dao pogubiti i rasturiti Templare,sklopio savez sa crkvom(papom) a da bi opljačkali riznice templara,vjerovatno je počinio povijesnu pogrešku.Zamijenio je strane.Trebao je sa templarima svrgnuti i razbiti crkvenu mafiju a ne templare.Čitajte ljudi Jurićku.Em je hrvatska vrsna romanopiska,em je povjesničarka( opisuje istine iz svojega vremena).I danas je vrlo aktualna sa svojim temama i tezama.Opisi su joj originalni.Sada joj vjerujem iz prve ruke,čitajući kako je to bilo.Po tome iz prošlosti vidim da se ništa nije promijenilo.Svaka joj čast.


registracija
2/12/07

lei, 25.10.11. 23:39

Išla posuditi lovu za izbore. Presušio crni fond...


registracija
25/10/09

sunce55, 26.10.11. 07:39

Premijerka ni sam Bog ti neće pomoći na ovim
izborima. Zasluženo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika