25.10.2011. / 18:31

Autor: Hina

HDZ optužio da su 'imotske provokacije' SDP-ove

Vodstvo županijskoga splitsko-dalmatinskog HDZ i čelnici Imotskog i općine Runović na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare izrazili nezadovoljstvo što je jučerašnji posjet premijerke Jadranke Kosor Imotskom, kako su rekli, zasjenjen medijskim izvješćivanjem o transparentu s natpisom “Vratite ukradeno” te su optužili SDP u Imotskom da je naručio taj transparent.

Foto: Vedrana Bekavac Šuvar/24sata/PIXSELLFoto: Vedrana Bekavac Šuvar/24sata/PIXSELLVodstvo županijskoga splitsko-dalmatinskog HDZ i čelnici Imotskog i općine Runović na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare izrazili nezadovoljstvo što je jučerašnji posjet premijerke Jadranke Kosor Imotskom, kako su rekli, zasjenjen medijskim izvješćivanjem o transparentu s natpisom “Vratite ukradeno” te su optužili SDP u Imotskom da je naručio taj transparent.

Predsjednik povjerenstva županijskog HDZ-a Ante Sanader je istaknuo kako su medijska izvješća dala prednost tom transparentu pred otvorenjem glazbene dvorane Osnovne glazbene škole "Dr. fra Ivana Glibotića", koja je neobično važna za mlade u imotskom kraju jer su njezini polaznici osvajali hrvatsko prvenstvo, a bili su i europski doprvaci”.

Imotski gradonačelnik Ante Đuzel je istaknuo kako je glazbena škola na ponos cijelom imotskom kraju te nije korektno medijski isticati u prvi plan transparent.

“Tu poruku (‘Vratite ukradeno’) naručio je SDP u Imotskom, a trojica mladića su poslušala narudžbu iz SDP-a”, tvrdi Đuzel.

Načelnik runovićke općine Josip Lešina je, objašnjavajući tvrdnju da je SDP naručio jučerašnji transparent u Imotskom, rekao kako su ga na zgradu postavila trojica mladića koji su na poticaj oporbenih stranaka organizirali i prosvjed građana kad je izbio veliki požar na odlagalištu otpada na Kozjačiću u Imotskom u srpnju ove godine.

Pozvao je medije da izvješćuju i o pozitivnim stvarima a ne samo o onome što je negativno.

Đuzel i Lešina su više puta ponovili da je Jadranka Kosor jučer u Imotskom bila u svojstvu premijerke, a ne predsjednice stranke. Pohvalili su vladu i premijerku Kosor što pomaže u prevladavanju gospodarskih i socijalnih teškoća u Imotskom osiguravši nedavno sedam plaća za radnice “Imote” i deset plaća za radnike “Vodoprivrede”.

Zbog postavljanja transparenta s natpisom “Vratite ukradeno” u lokalnu je policijsku postaju jučer bila privedena nekolicina osoba koje se povezalo s tim događajem. Đuzel i Lešina danas nisu željeli komentirati ta policijski postupak, rekavši da je to stvar policije.

Predsjednik županijskog SDP-a Arsen Bauk odbacio je optužbe da je jučerašnji transparent u Imotskom s natpisom "Vratite ukradeno", za posjeta premijerke Kosor, postavljen po narudžbi SDP-a.

"Za razliku od HDZ-a mi se ne kitimo tuđim perjem i nismo zaslužni za jučerašnji transparent u Imotskom s natpisom 'Vratite ukradeno', ali normalno je da treba vratiti ukradeno", rekao je za Hinu Bauk.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 25.10.11. 20:25

Kaj je opet u igri po 250 kn ko u Zagrebu.
Jesu mastoviti


registracija
7/7/11

gadovi, 25.10.11. 21:22

Pozvao je medije da izvješćuju i o pozitivnim stvarima a ne samo o onome što je negativno.

Gospodo HDZ fajrunt
Što ste znali to ste otpjevali a sad malo pustite druge da otpjevaju što oni znaju


registracija
2/6/11

stereo, 25.10.11. 22:07

Nisu li to možda napisali Žuti Kmeri. Normalno naš Narod nema mozga i sve loše je učinio SDP pa je tako na inicijativu SDPa Sandar mrkao lovu, Polančec također, žito su pojeli SDPovi miševi (ne bijeli nego crveni). Crni fondovi u HDZ je također inicirao SDP. SDP je kriv i za pad Njemačkog satelita. Članovi SDPa su lično ubili Gadafija. Ma ima još puno lipi stvari al nesmin reć.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 25.10.11. 23:59

Ne zanima me više ta propala, pijana stranka ! Smeće u kantu !


registracija
17/6/05

torpedo, 26.10.11. 07:32

A jel bi sad mozda trebalo neki HDZ politicar odgovarati zbog zlonamjerne izjave (klevete, sirenja lazi i sl). Kako HDZ Vesna Buterina, iz clanka koji se navezuje na ovaj, tvrdi


Cak i da SDP stoji iza ove akcije, to se moze sa sigurnoscu utvrditi tek nakon sto sud donese presudu (dakle policija treba utvrdit da je to krivicno djelo, pa treba nekog osumljiciti, pa zupanijski odvjetnik treba dignut tuzbu i onda na sudu dokazati)

Mislim, HDZ-ovci, doista ste jadni.


registracija
17/6/05

torpedo, 26.10.11. 07:33

Sad covijek vise ne smije govorit "Vratite ukradeno" jer je to sto? Kriminalno djelo? Mozda verbalni delikt?


registracija
5/10/10

zvuk958, 26.10.11. 07:35

Pa da, najlakše je za sve negativno u ovoj zemlji optužiti SDP. Pa nisu oni na vlasti zadnjih 8 godina. Prozirno, jako prozirno!!!
Fuj KDZ!!!


registracija
22/10/11

jadno100, 26.10.11. 07:59

Majke ti pa normalno je da je za sve kriv SDP,kriv je sto vas davno nije poslao na goli otok stoko gramizava.
Sta to znaci da mi gradjani ne budemo smjeli govorit o opljackanoj drzavi od zna se koga jer cemo odmah biti uhiceni?
Ona sijeda kokos plasi narod sa nekakvom Jugoslavijom i komunizmom pa ovo je gore od Chine.


registracija
22/3/11

vferari, 26.10.11. 19:18

Za sve su krivi sdp,komunisti,srbi,četnici partizani,ustaše, tito, Račan samo nije kriva vlast koja vlada 18 godina na način da uništava sve što može stvorila uvjete za nezapamćeni lopovluk krupciju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika