26.10.2011. / 15:23

Autor: Totalsport

FIFA otvorila novih 10 slučajeva u karipskom korupcijskom skandalu

FIFA-in Etički odbor nove će slučajeve razmatrati na sastanku sredinom sljedećeg mjeseca

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMeđunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je slučajeve protiv 10 novih članova Karipske nogometne unije (CFU) koje se povezuje uz korupcijsku aferu.

Poimenice riječ je o Raymondu Guishardu i Damienu Hughesu (obojica iz Angvile), Evertonu Gonsalvesu i Derricku Gordonu (obojica iz Antigve i Barbude), Lionelu Havenu (Bahami), Patricku Johnu i Philippeu Whiteu (obojica iz Dominike), Vincentu Cassellu i Tandici Hughesu (obojica iz Montserrata), and Oliveru Campsu (Trinidad i Tobago).

Podsjećamo, na kontroverznom sastanku čelnika Karipske nogometne unije održanome 10. i 11. svibnja ove godine u Port of Spainu, glavnom gradu Trinidada i Tobaga, su Jack Warner, tadašnji FIFA-in dopredsjednik i predsjednik Nogometne federacije Sjeverne, Srednje Amerike i Kariba (CONCACAF), i Mohamed Bin Hammam, tadašnji predsjednik Azijske nogometne federacije (AFC) i protukandidat Seppu Blatteru na izborima za FIFA-ina predsjednika, navodno obećali Karibljanima nagradu od po 40.000$ za njihove glasove na predstojećim izborima.

Nakon što je afera izbila na svjetlo dana, Bin Hammam je doživotno suspendiran iz nogometa, dok je Warner podnio ostavku na svoju dužnost.

FIFA-in Etički odbor nove će slučajeve razmatrati na sastanku sredinom sljedećeg mjeseca.

Vezane vijesti

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Nogometni savez Srbije (FŠ) uputio je žestok prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog odluke njezina Izvršnog odbora da reprezentaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika