28.10.2011. / 11:34

Autor: Nacional.hr

Svjetsko, a naše suđenje

Ističu i kako su istrage u Hrvatskoj pokazale kako su korupcijske afere poveane i sa europskim partnerima, poput Mola i Hypo banke

Ivo Sanader Ivo Sanader Iako je prvo ročište u slučaju Sanader trajalo ukupno 20 minuta, svjetski mediji popratili su ga s velikim zanimanjen.

Britanski Financial Times piše kako bi suđenje Sanaderu moglo baciti novo svjetlo na potencijalne probleme s transparentnosti u Hrvatskoj. Podsjećaju kako je to suđenje samo jedno u nizu korupcijskih skandala koji prijete "uništiti užitak ulaska u EU".

Ističu i kako su istrage u Hrvatskoj pokazale kako su korupcijske afere poveane i sa europskim partnerima, poput Mola i Hypo banke.

S druge strane BBC koji je poslao dopisnika u Zagreb ističe kako je bivši premijer najviši dužnosnik uhićen u borbi protiv korupcije. Podsjećaju kako je Hrvatska pred ulaskom u EU pod posebnim pritiskom Bruxellesa da riješi probleme s korupcijom.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 28.10.11. 12:37

Hypo banka je nastala na novcu Hrvatske i Srbije(možda i Crne Gore).Taj misterij je zasada nedirnut ali će i o tome istine isplivati kad-tad.Tada će povjest Hrvatske biti pisana riječime koje veleizdaju imaju za svoj temelj.Teško je živjeti i postojati sa takvom crnom povješću ali ona,kao takva,može poslužiti za ispravljanje svih zabluda.Samo je treba iskoristiti za učiteljicu života.


registracija
7/7/11

gadovi, 28.10.11. 12:54

fluid

Teško je živjeti i postojati sa takvom crnom povješću ali ona,kao takva,može poslužiti za ispravljanje svih zabluda.Samo je treba iskoristiti za učiteljicu života.

samo do nove prilike
jer ovog ruralnog naroda svaki k _ _ _ c može preveslati i svaki put na novu foru



--------------------------------------------------------------------------------


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika