28.10.2011. / 13:17

Autor: Hina , Nacional.hr

Povratak popisanih

"Ako nema kvoruma da se izglasa raspuštanje, Sabor će i dalje raditi. Ovaj mandat po Ustavu traje četiri godine, do 11. siječnja 2012.", poručio je Bebić zastupnicima

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izrazio je danas nezadovoljstvo što se u podne nije okupio kvorum u sabornici kako bi parlament izglasao svoje posljednje odluke, te najavio da će, ako ni nakon 15-minutne stanke ne bude kvoruma, nastaviti zasjedanje, no nakon stanke oporba se vratila u sabornicu pa je kvorum okupljen.

"Ako nema kvoruma da se izglasa raspuštanje, Sabor će i dalje raditi. Ovaj mandat po Ustavu traje četiri godine, do 11. siječnja 2012.", poručio je Bebić zastupnicima, uglavnom onima iz HDZ-a koji su došli u sabornicu i aplauzom pozdravili njegove riječi.

Bebić je istaknuo kako Ustav predviđa kako je zadnji termin za održavanje parlamentarnih izbora 11. ožujka iduće godine.

"Ako ne bude kvoruma ja ću prekinuti zasjedanje Sabora i Sabor nastavlja zasjedanje u skladu s Ustavom", poručio je.

Prigovorio je zastupnicima koji nisu došli u sabornicu, upitavši "zašto se poteže i cima ta naša zajednička odluka" da izbori budu 4. prosinca, te zašto se "inzistira na neprincipijelnostima".

"Ništa mi nije neugodno ako želimo učiniti ono što se mora da se zaključi ovo šesto zasjedanje. Pozivam sve zastupnice i zastupnike da se vrate u sabornicu, čak bi rekao da bi morali imati osjećaj male solidarnosti. Ništa se neće dogoditi što bi bilo suprotno bilo kojem klubu", poručio je Bebić.

Nakon stanke oporbeni zastupnici vratili su se u sabornicu te se pristupilo utvrđivanju kvoruma.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika