29.10.2011. / 13:46

Autor: Hina , Nacional.hr

Josipović:

Ništa kontra dolaska MMF-a

"Vlada kad preuzme dužnost i vidi kakvo je stanje, treba učiniti sve što je za Hrvatsku najbolje i tu ne treba imati predrasuda", rekao je Josipović, napomenuvši da nema ništa protiv dolaska MMF-a u Hrvatsku "ako bi se to isplatilo"

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je danas da je Hrvatski sabor u svom posljednjem mandatu donio neke vrlo važne odluke te istaknuo da je Hrvatska u tom saborskom sazivu "završila svoju europsku epizodu, koja je vrlo važna".

"Doneseno je jako puno zakona i to je bilo vrlo važno", istaknuo je Josipović nakon susreta s građanima u Uredu predsjednika na novinarski upit kako ocjenjuje rad Sabora. Ocijenio je i da su mnogi zastupnici radili i opravdali očekivanja, a birači će, dodao je, reći tko ih je a tko nije opravdao.

Upitan je li ga strah da bi zbog svih događaja zadnjih par dana predizborna kampanja mogla "patiti" i neke vežne teme biti u drugom planu, hrvatski predsjednik smatra da će se tijekom kampanje raspraviti sve važne teme.

Na upit je li razočaran dosadašnjom pretkampanjom, odgovorio je kako ona nije izlazila izvan očekivanja, jer su sva predizborna vremena, kako je rekao, pomalo "špičasta". Smatra da u tom smislu Hrvatska nije izašla iz standarda koji vrijede za sve demokratske države.

"Izbori će biti za malo više od mjesec dana, a nakon toga će se konstituirati Hrvatski sabor i nova vlada. Tko pobijedi, čeka ga zaista ozbiljan posao", izjavio je, dodavši kako očekuje dobar izlazak građana na izbore. Najavio je da će se u srijedu obratiti javnosti i pozvati građane na izlazak na izbore.

Upitan treba li Hrvatska pozvati MMF, rekao je kako treba napraviti sve što nam se isplati.

"Vlada kad preuzme dužnost i vidi kakvo je stanje, treba učiniti sve što je za Hrvatsku najbolje i tu ne treba imati predrasuda", rekao je Josipović, napomenuvši da nema ništa protiv dolaska MMF-a u Hrvatsku "ako bi se to isplatilo".

"Ja bih volio da možemo i bez toga, ali ukoliko se ne bi moglo unaprijed govoriti da nešto hoćemo ili nećemo", kazao je predsjednik Josipović.

Hrvatski predsjednik danas je u Uredu predsjednika na "kavi s građanima" uz ostale primio predstavnike Mreže mladih Hrvatske, djecu iz pulskog Centra za rehabilitaciju "Down syndrom centar", predstavnike Udruge instruktora vožnje i druge.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika