30.10.2011. / 09:34

Autor: Hina

Suđenje Sanaderu

Nije zdrav, ali je spreman

Doktor Miličić smatra da Sanader nije zdrav ali da je spreman za suđenje.

Predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb Davor Miličić rekao je medijima da je on za petak naručio na pregled bivšeg premijera Ivu Sanadera jer je Sanader izrazio želju da se pregled napravi što prije zbog straha da mu se nešto ne dogodi.

Miličić je ispričao da mu je Sanader, nakon što su u četvrtak dogovorili pregled za petak, rekao da je za taj dan zakazano suđenje. Dodao je da ga je potom pitao hoće li da odgode pregled, a na što mu je Sanader odgovorio: "Ne, ja se bojim da mi se nešto ne dogodi".

"Napisao sam onda da, što se nas tiče, mi smo spremni. A o tome hoće li suđenje biti ili ne, odnosno kad će početi, mi doktori ne odlučujemo", rekao je Miličić.

Smatra da će se sada proces (protiv Sanadera) moći voditi u sigurnijim okolnostima jer su sada isključili moguću neposrednu zdravstvenu prijetnju.

Miličić smatra da Sanader nije zdrav ali da je spreman za suđenje.

Sanader je u KBC Zagreb odveden u petak nakon ročišta na zagrebačkome Županijskom sudu na kojemu je sudac uvažio mišljenje vještaka da je bivši premijer trenutačno nesposoban za suđenje jer ima zdravstvenih tegoba.

Bivši premijer se odmah sudskom vijeću ispričao što je došao obučen u majicu i traperice, jer je bio uvjeren da umjesto na sud ide u bolnicu.

"Želim se ispričati što sam došao ovako obučen jer mi je rečeno da idem u bolnicu", kazao je Sanader pojašnjavajujći da je trebao ići kod kardiologa na Rebro, zbog zdravstvenih tegoba koje ima duže vrijeme.

Jedna od Sanaderovih braniteljica Jadranka Sloković rekla je nakon odgođenog ročiša da Sanader ima određenih srčanih tegoba dulje vrijeme i da mu je na pregledu 5. rujnu indicirana koronarografija kao mjera kojom bi se trebali izvesti određeni zahvati na srcu.

Upitana zašto Sanader nije napravio pregled ranije, odvjetnica Sloković je odgovorila kako se Sanader tada nije osjećao kritično, ali da se u posljednja dva tjedna žali na konstantne bolove u prsima, o čemu je obavijestio zatvorsku Upravu i zatvorskog liječnika.

"Mi smo u nekoliko navrata u pritvoru intervenirali da ga se odvede na taj pregled, ali taj pregled je zakazan tek u četvrtak popodne", objasnila je. Ustvrdila je da nije bila njegova namjera ni namjera branitelja da se taj pregled i pretraga obave tako kasno, neposredno prije rasprave.

Na primjedbu suca kako je Sanader prije mogao obaviti pregled, Sloković je u petak kazala kako se ne može govoriti o odugovlačenju postupka jer je Sanader pet dana prije tražio liječnički pregled.

"On nije tražio da bude hospitaliziran, tražio je da ga pregleda kardiolog, ako na to treba čekati pet dana, onda to nije njegov problem, nego uprave zatvora i suca istrage kojem smo rekli da se ne obavlja pregled koji je zakazan", zaključila je.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Branko Peran izjavio je danas da je Ivo Sanader znao da ide na sud, opovrgnuvši tako bivšeg premijera koji je pred sudskim vijećem, ispričavajući se što nije došao u odijelu, izjavio kako mu je rečeno da ide u bolnicu na pregled.

No, iz Sanderovog braniteljskog tima i danas opovrgavaju da je njihov branjenik znao da ide na sud.

Protiv Sanadera u petak je trebalo početi suđenje zbog ratnog profiterstva, to jest USKOK-ove optužbe da je sredinom 90-ih uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je Hrvatska dobila od austrijske Hypo banke.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 30.10.11. 12:19

Zanima me da li Predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb tako promptno reagira i na "tegobe" ostalih zatvorenika?
Ili "običnih" ljudi koji nisu namažnjavali lovu i brisali u drugu državu?

Izgleda da je Milinović doista skratio liste čekanja.
U Remetincu.
Što i nije za čuditi, obzirom da mu se tamo nalazi sve više stranačkih kolega.

Ili se čovjek samo (sebi) osigurava uvjete za budućnost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika