30.10.2011. / 09:46

Autor: Hina , Nacional.hr

Dodik blokira priznanje Palestine

"Želimo ih (Palestince) uputiti na razgovor s državom Izrael i da se njihovi odnosi riješe na taj način", rekao je Dodik

ArhivaArhivaSrpski predstavnici u vlasti BiH bit će protiv priznanja Palestine u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, rekao je u subotu navečer predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon susreta s ministrom vanjskih poslova Izraela Avigdorom Liebermanom.

Prije dva dana bošnjački član Predsjedništva BiH ocijenio je da Palestina treba biti priznata, ali bez suglasnosti srpskog člana Predsjedništva Nebojše Radmanovića, koji je član Dodikovog SNSD-a, BiH ne može glasovati za priznanje Palestine.

"Želimo ih (Palestince) uputiti na razgovor s državom Izrael i da se njihovi odnosi riješe na taj način", rekao je Dodik.

Zahtjev da se Palestina prizna u Vijeću sigurnosti, u kojem je BiH nestalna članica, po Dodiku je "zloporaba procedure" i nije doprinos rješavanju tog pitanja.

Vođa izraelske diplomacije ocijenio je da bi moguća potpora priznanju Palestine u Vijeću sigurnosti "imala dalekosežne posljedice".

Ovog je tjedna i palestinski ministar vanjskih poslova Rijad al-Maliki tražio potporu vlasti BiH za priznanje Palestine tijekom predstojećeg glasovanja u Vijeću sigurnosti UN-a.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 30.10.11. 14:38

Sramota.


registracija
21/4/11

spBN, 31.10.11. 23:50

Bravo Dodik.To se zove principijelnost.Nek se lijepo narodi medjusobno dogovore.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika