31.10.2011. / 11:15

Autor: Nacional.hr

Josipović raspisao izbore

Josipović će se u srijedu u 19.30 sati obratiti javnosti porukom u kojoj će se osvrnuti na aktualnu situaciju u zemlji te pozvati sve građanke i građane Republike Hrvatske da izvrše svoju građansku dužnost i izađu na izbore

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Nakon što je Hrvatski sabor donio Odluku o raspuštanju Hrvatskog sabora, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović raspisao je danas izbore za zastupnike u Hrvatski.

Prethodno je Josipović telefonski razgovarao s predsjednicima parlamentarnih stranaka te će na temelju usuglašenog stava predsjednika svih parlamentarnih stranaka raspisati izbore za Hrvatski sabor za 4. prosinac 2011. godine.

Josipović će se u srijedu u 19.30 sati obratiti javnosti porukom u kojoj će se osvrnuti na aktualnu situaciju u zemlji te pozvati sve građanke i građane Republike Hrvatske da izvrše svoju građansku dužnost i izađu na izbore.

Nakon što predsjednik raspiše izbore, parlamentarne stranke u roku od 14 dana moraju predati prijedloge izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu (DIP). Potom DIP u roku od 48 sati mora prihvatiti liste i javno ih objaviti u svim dnevnim novinama i na televiziji, nakon čega počinje službena izborna kampanja.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika