01.11.2011. / 10:54

Autor: Hina

Policija u potrazi za teroristima pretražila i selo

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini nastavile su široku akciju usmjerenu na provjeru djelovanja različitih zajednica u toj zemlji koje okupljaju pripadnike radikalnog islamskog vehabijskog pokreta a u sklopu tih operacija u noći između ponedjeljka i utorka pretražili su selo Ošve kod Maglaja u središnjoj Bosni, izvijestili su lokalni mediji.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPolicijske agencije u Bosni i Hercegovini nastavile su široku akciju usmjerenu na provjeru djelovanja različitih zajednica u toj zemlji koje okupljaju pripadnike radikalnog islamskog vehabijskog pokreta a u sklopu tih operacija u noći između ponedjeljka i utorka pretražili su selo Ošve kod Maglaja u središnjoj Bosni, izvijestili su lokalni mediji.

U selu Ošve koje do sada nije bilo poznato poput Gornje Maočke kod Brčkog navodno živi nekoliko desetaka vehabija a predvodi ih Izet Hadžić, povezan s vođom vehabijske zajednice u Maoči Nusretom Imamovićem.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) potvrđeno je kako su u tijeku stalne aktivnosti na otkrivanja i sprječavanja terorizma.

"Od petka kada se dogodio napad na američko veleposlanstvo te aktivnosti su intenzivirane u smislu povećanog broja pretraga, uzimanja izjava od osoba koja se mogu dovesti u vezu sa terorizmom i koje o tome mogu nešto znati. Plijene se materijali koji mogu poslužiti kao dokazi", izjavila je glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija.

Tužiteljstvo BiH također je potvrdilo kako se nastavlja istraga započeta nakon napada Mevlida Jašarevića (23) na zgradu američkog veleposlanstva u petak u Sarajevu.

Jašareviću je Sud BiH na zahtjev tužiteljstva u ponedjeljak odredio jednomjesečni pritvor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika