03.11.2011. / 15:16

Autor: Nacional.hr

Hrvatska na crnoj filipinskoj listi

Zabranu obrazlažu činjenicom kako te zemlje nisu potpisnice sporazuma s Filipinima o zaštiti stranih radnika, a nemaju ni svoje zakone koji reguliraju ta prava

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaFilipinska vlada zabranila je svojim državljanima odlazak na rad u 41 zemlju među kojima i u Hrvatsku, zbog nedovoljne zaštite stranih radnika u tim zemljama, izvještava AP.

Zabranu obrazlažu činjenicom kako te zemlje nisu potpisnice sporazuma s Filipinima o zaštiti stranih radnika, a nemaju ni svoje zakone koji reguliraju ta prava. "Mi ćemo nastaviti slati radnike u 125 zemalja, s obzirom na to što smo u njima provjerili podatke o zaštiti stranih radnika. Zabrana zapošljavanja u ostalim zemljama bit će ukinuta ukoliko te zemlje poduzmu odgovarajuće korake zaštite filipinskih radnika", izjavila je ministrica rada Rosalinda Baldoz. Dodala je kako se zabrana ne odnosi na multinacionalne kompanije u tim zemljama.

Oko 10 posto od 94 milijuna stanovnika Filipina radi u inozemstvu. Više od milijun Filipinaca radi u zemljama Bliskog istoka i često se tuže na zlostavljanje. Zbog toga je donesen zakon koji zahtjeva prava i zaštitu njihovih radnika u inozemstvu.

Hrvatska je na popisu zemalja kao i Afganistan, Libanon, Sjeverna Koreja, Pakistan, Libija, Srbija i mnoge druge. Zemlje koje se nalaze na crnoj listi nisu glavna odredišta filipinskih starnih radnika.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 03.11.11. 16:05

Hrvatska u korak sa Avganistanom, S.Korejom i Srbijom!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika