11.11.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

FRANCUSKA

GRADONAČELNIK CALAISA TRAŽI PONOVNO OTVARANJE LOGORA

Gradonačelnik francuskog lučkog grada Calaisa, koji se nalazi na najužem dijelu kanala La Manchea, zatražio je od francuskih vlasti da hitno ponovno otvore izbjeglički logor Sangatte, jer se sigurnosna situacija u gradu počela naglo kvariti. Logor Sangatte, koji se nalazi tik uz Calais, zatvoren je 5. studenog za sve nove došljake, a takvi imigranti, koji žele iz Calaisa preći u Veliku Britaniju, i dalje stižu u taj grad. Budući da ne mogu ući u logor sada spavaju po tamošnjim ulicama i parkovima.
Sangatte je zatvoren nakon dogovora britanskog ministra unutrašnjih poslova Davida Blunketta i njegovog francuskog kolege Nicolasa Sarkozyja kako bi se smanjio broj imigranata, koji pokušavaju ukrcavanjem na vlakove na ulazima u tunel ispod La Manchea ući u Veliku Britaniju. Francuska je pristala zatvoriti logor, ali pod uvjetom da velika Britanija zaoštri svoje zakone protiv imigracije, kako više ne bi bila primamljiva destinacija za izbjeglice.

Vezane vijesti

Mađarska nečovječna prema izbjeglicama

Mađarska nečovječna prema izbjeglicama

Mađarska je bila utočište za tisuće izbjeglica tijekom regionalnih sukoba, a danas potražitelje azila drži u zatvorima, objavilo je Visoko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika